Τρίτη, 2 Νοεμβρίου 2010

Διαβάστε από τώρα την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην Αλεξανδρούπολη

Τα βασικά σημεία όσων λέει αυτήν την ώρα στο Δημοτικό Θέατρο o αρχηγός της ΝΔ
Σηκώνει το γάντι για τις πρόωρες εκλογές. Τι δηλώνει για τις πρόωρες εκλογές και την Τουρκία;
               ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ
Ψήφο κατά του μνημονίου στις αυτοδιοικητικές εκλογές ζήτησε από την Αλεξανδρούπολη ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς και πρόσθεσε ότι τα εκβιαστικά διλήμματα του κ. Παπανδρέου δεν τον φοβίζουν και ότι η ΝΔ είναι έτοιμη στην περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ πάρει την ευθύνη των βουλευτικών εκλογών.

Ο κ. Σαμαράς απάντησε στο ερώτημα για το αν θα συμμετείχε σε οικουμενική κυβέρνηση λέγοντας: «Το πρόβλημά μας δεν είναι να μοιράσουμε υπουργεία. Το πρόβλημά μας είναι να αλλάξει η καταστροφική πολιτική της ασφυξίας. Και να υιοθετηθεί Πολιτική Ανάκαμψης και Ανάπτυξης. Όποιος θέλει να μοιράσει υπουργεία με μια κυβέρνηση που εφαρμόζει πολιτική ασφυξίας, ας το κάνει. Όχι εμείς! Εμείς θα επιμένουμε για ριζική στροφή στην Ανάκαμψη και την Ανάπτυξη. Κι αυτό το μήνυμα θα στείλει ο Ελληνικός λαός». Στελέχη της Ρηγίλλης εξηγούσαν ότι ο κ. Σαμαράς ούτε δέχεται ούτε απορρίπτει την συμμετοχή σε οικουμενική κυβέρνηση αλλά η στάση του εξαρτάται από την αλλαγή του μίγματος της οικονομικής πολιτικής στην κατεύθυνση της ανάκαμψης της αγοράς και της ανάπτυξης προκειμένου να υπάρξει διέξοδος από την κρίση.

Επιτέθηκε ξανά στον κ. Παπανδρέου και στον κ. Πάγκαλο για το θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους χαρακτηρίζοντας παράνοια τις διαφορετικές τους δηλώσεις: «Είναι παράνοια, να βγαίνει ο Πρωθυπουργός και να λέει ότι «αποκλείει την αναδιάρθρωση του χρέους», κι ύστερα να βγαίνει ο Αντιπρόεδρός του και να λέει ότι η αναδιάρθρωση του χρέους δεν είναι κακό πράγμα και δεν πρέπει να την αποκλείουμε!». Συνέχισε λέγοντας ότι «κάποιος από τους δύο δεν ξέρει τι λέει εκτός αν έχουν κρυφή ατζέντα και ο Αντιπρόεδρος προετοιμάζει τον κόσμο. «Η Πολιτική του Μνημονίου δεν αποτρέπει τη χρεοκοπία. Τη φέρνει πιο κοντά. Εκείνοι μπορεί να την έχουν δεχθεί, αλλά εμείς την απορρίπτουμε! Και ο λαός την απορρίπτει, για να μπορέσει να διαφυλάξει το μέλλον του. Γιατί το παρόν του το έχουν ήδη λεηλατήσει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.

Αναφέρθηκε ξανά στο διακύβευμα των δημοτικών εκλογών: «Το διακύβευμα των εκλογών αυτών είναι, αναγκαστικά, να δοθεί στην Κυβέρνηση ένα ισχυρό και σαφές μήνυμα: Ότι ο λαός δεν αντέχει άλλα τέτοια μέτρα. Κι ότι οι υποψήφιοι που είναι «εξαρτήματα» της κυβέρνησης και «απολογητές» του Μνημονίου εκπροσωπούν αυτό που πρέπει να ηττηθεί, για να προχωρήσει η χώρα σε άλλο δρόμο». Είπε ακόμη ότι «αν δεν αποδοκιμαστεί η κυβερνητική πολιτική και οι μνημονιακοί υποψήφιοι την επομένη των εκλογών θα ληφθούν κι άλλα μέτρα».

Συνεχίζοντας την επίθεσή του είπε ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να φοβίσει τον κόσμο πια, γιατί φοβάται το ίδιο. Κι επειδή φοβάται, προσπαθεί να εκβιάσει το λαό με πρόωρες εκλογές». Απάντησε δε και στην χθεσινή ομιλία του κ. Παπανδρέου στην Θεσσαλονίκη: «με κατηγόρησε γιατί δεν ζητώ πρόωρες εκλογές. Αν τις ζητούσα να είστε βέβαιοι ότι θα με κατηγορούσε για το αντίθετο. Για μια ακόμα φορά αγνοεί το Σύνταγμα και παίζει επικίνδυνα με τους θεσμούς. Μέσα στην απελπισία του για τη σύγχυση και την αναστάτωση που προκάλεσε η ανεύθυνη εκβιαστική συμπεριφορά του, ψάχνει να βρει συνενόχους. Οι εκβιασμοί δεν περνούν και ούτε γίνονται άλλοθι απόδρασης. Θα προστατεύσω το δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών να στέλνουν μηνύματα στην κυβέρνηση και αν ο κ. Παπανδρέου πάρει την ευθύνη πρόωρων εκλογών, εγώ είμαι εδώ! Η Νέα Δημοκρατία είναι εδώ! Η Παράταξη μας είναι εδώ!».

Μιλώντας στο ακροατήριο του ακριτικού νομού ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στον μεταναστευτικό νόμο λέγοντας: «η κατάργηση του πρωτοφανούς αυτού μεταναστευτικού νόμου είναι προτεραιότητά μας, όταν θα αναλάβουμε τη διακυβέρνηση. Και μαζί, η ενσωμάτωση όσων αντέχει η Ελληνική Κοινωνία και το κλείσιμο των συνόρων για όσους δεν αντέχουμε».

Έστειλε μήνυμα στην Τουρκία: «αν θέλει η γειτονική Τουρκία καλές σχέσεις με την Ελλάδα, πρέπει να βοηθήσει ώστε να ανακοπεί το ρεύμα της λαθρομετανάστευσης, που περνάει από τα εδάφη της. Μέχρι στιγμής το βοηθάει. Κι αυτό παραμένει σοβαρό «αγκάθι» στις σχέσεις μας μαζί της».

Κλείνοντας την ομιλία του αναφέρθηκε στους υποψηφίους του κόμματός του: «Εδώ στη Θράκη και την Ανατολική Μακεδονία, υποστηρίζουμε για Περιφερειάρχη τον Γιώργο Παυλίδη, μέχρι σήμερα Νομάρχη Ξάνθης. Με αντιπεριφερειάρχη για τον Έβρο, τον φίλο Δημήτρη Πέτροβιτς. Μαζί θα δώσουν αναπτυξιακή πνοή στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Για το νέο διευρυμένο Δήμο της Αλεξανδρούπολης, υποστηρίζουμε τον Βαγγέλη Λαμπάκη. Γιατί σε αυτή την πόλη που θα έπρεπε και θα μπορούσε να είναι πρότυπο Ανάπτυξης, αλλά συμπιέζεται, δυστυχώς, από τις Συμπληγάδες του Μνημονίου από τη μία πλευρά και της αδιαφορίας της κυβέρνησης από την άλλη, χρειαζόμαστε μια καινούργια αρχή».


Πηγή:  http://www.ana.gr/