Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Οι γονείς προχωρούν σε κατάληψη στο 1ο Δημοτικό Αλεξανδρούπολης!!!

Διαμαρτύρονται γιατί τα παιδιά τους κάνουν μάθημα σε αίθουσες που μπαίνουν μέσα τα νερά της βροχής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΟΥ ΕΞΕΔΩΣΕ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ


"Μετά από την Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης, που πραγματοποιήθηκε στις 22 Νοεμβρίου, αποφασίστηκαν μια σειρά από κινητοποιήσεις προκειμένου να λυθεί ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που ταλαιπωρεί το σχολείο μας εδώ και έξι (6) ολόκληρα χρόνια. Πιο συγκεκριμένα το πρόβλημα αφορά την στέγη του νέου σχολικού κτιρίου το οποίο παραδόθηκε πριν από επτά (7) χρόνια και λόγο κακοτεχνίας και αμφισβητούμενης αντοχής υλικών το νερό της βροχής εισέρχεται στις σχολικές αίθουσες μέσα από τα φωτιστικά και από τις πρίζες που υπάρχουν εσωτερικά του κτιρίου. Το γεγονός αυτό καθιστά αδύνατη την ομαλή διεξαγωγή των σχολικών δραστηριοτήτων αλλά το σημαντικότερο και το ουσιαστικότερο είναι ότι θέτει σε πολλαπλούς κινδύνους μαθητές και δασκάλους οι οποίοι είναι ευάλωτοι σε κάθε τι τραυματισμό (πτώση σοβάδων, ηλεκτροπληξία, πυρκαγιά, γλιστρήματα κ.α.).


Εδώ και 6 χρόνια, η Διοίκηση του Σχολείο προσπαθεί με καθαρά γραφειοκρατικά μέσα (επιστολές σε όλους τους αρμόδιους φορείς) να βρει μια λύση. Δυστυχώς, όλοι οι αρμόδιοι Τοπικοί Άρχοντες του τόπου και οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Νομαρχίας και της Δημαρχίας κωφεύουν και αγνοούν την σωματική ακεραιότητα των παιδιών μας.

Σαν Σύλλογος Γονέων, το τελευταίο τρίμηνο αποσπάσαμε πολλές «προεκλογικές» δεσμεύσεις και ακούσαμε λόγια άμεσης επίλυσης του προβλήματός μας κυρίως από ανθρώπους της Δημοτικής Αρχής τα οποία και αυτά έπεσαν στο απόλυτο κενό. Η τελευταία ενημέρωση μας είναι ότι η επισκευή της στέγης μπήκε στο Τεχνικό Δελτίο του Δήμου το οποίο θα εγκριθεί το νέο έτος αλλά δεν μας είπαν πότε θα υλοποιηθεί.

Επιτέλους φτάνει πια τόση κοροϊδία. Δεν ανεχόμαστε άλλο τα παιδιά μας να κινδυνεύουν μέσα στο σχολικό περιβάλλον. Ζητάμε επίλυση του θέματος μας εδώ και τώρα.

Καλούμε όλους τους γονείς, που ελπίζουν για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά τους, να παραβρεθούν στην πρώτη συμβολική κατάληψη του σχολείου μας την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 8:00 π.μ. για να αποκτήσουμε επιτέλους το σχολείο μας αξίζει".


.