Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Εξέγερση και απεργία πείνας στην φυλακή Κομοτηνής

Οι 266 Ασιάτες κρατούμενοι δεν πήραν σήμερα φαγητό

Επέδωσαν κείμενο αιτημάτων προς το υπ. Δικαιοσύνης!  
         ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Αν και ιδιαίτερα καλό το μενού χθες στις δικαστικές φυλακές Κομοτηνής αφού ήταν μπιφτέκια με πατάτες, οι 266 Ασιάτες κρατούμενοι δεν το άγγιξαν ξεκινώντας απεργία πείνας και ακολουθώντας την γραμμή κρατουμένων άλλων σωφρονιστικών καταστημάτων που βρίσκονται σε κινητικότητα κι εγρήγορση εδώ και μέρες. Η εξέγερση στην φυλακή της Κομοτηνής έγινε από τους Ασιάτες Πακιστανούς, Ιρανούς κι άλλους που επέδωσαν ένα έγγραφο με τα αιτήματά τους στον διευθυντή των δικαστικών φυλακών Κων. Καμπάνταη ο οποίος και το προώθησε στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η αποχή από το φαγητό όπως λένε θα γίνει μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων τους όπως αναφέρουν μιλώντας για τον συνωστισμό και τις δυσκολίες που επιφέρει στην καθημερινότητά τους, για τις σκληρές ποινές που εισπράττουν σε αποφάσεις που αφορούν διακίνηση λαθρομεταναστών αφού το αδίκημα έγινε κακουργηματικού χαρακτήρα, ζητούν συντομότερες δικασίμους και μετατροπή των 2/5 και 3/5 σε 3/7 και 2/7 στην υφ΄όρων απόλυση.

Σήμερα το μενού της φυλακής όπως πληροφορούμαστε έχει παστίτσιο και οι ποσότητες που δεν θα διατεθούν από την αποχή από το συσσίτιο όπως θα πει ο διευθυντής μπορούν να δοθούν μαζικά σε κάποιο σύλλογο που θα ήθελε να τις διαθέσεις σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη φαγητού.

Οι κρατούμενοι που σιτίζονται κανονικά είναι 74 και κυρίως είναι οι Έλληνες, Ρώσοι και Αλβανοί που δεν μετέχουν ούτε στο πακέτο των αιτημάτων που έχουν υποβληθεί.

Σχετικά όμως την φυλακή επικρατεί ηρεμία αλλά κι ένα κλίμα αυξημένης ετοιμότητας από το φυλακτικό προσωπικό μήπως και οι πρωταγωνιστές της απεργίας και της εξέγερσης επιλέξουν άλλη οδό αντίδρασης.


Πηγή:  http://www.xronos.gr/