Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Ημερίδα για τα ΑμΕΑ και του Παραολυμπιακούς στην Κομοτηνή

Παρουσία Πεταλωτή, Αηδόνη, Τιμοσίδη  αλλά και Δεβετζή, Ταξιλδάρη και δημοσιογράφων από Ελλάδα, Τουρκία και Βουλγαρία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Παρουσία του Υφυπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης – Κυβερνητικού Εκπρόσωπου, Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Γιώργου Πεταλωτή πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα με θέμα «Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης & Άτομα με Αναπηρία εν όψει των Παραολυμπιακών Αγώνων του 2012», που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας- Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και τοπικούς φορείς, το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010, στην Κομοτηνή.


Tην ημερίδα χαιρέτισαν οι Υφυπουργοί Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μιχάλης Τιμοσίδης και κ. Χρήστος Αηδόνης. Στην Ημερίδα πήραν μέρος με εισηγήσεις, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής- Πρόεδρος Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες, κ. Γιώργος Φουντουλάκης, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών, κ. Παύλος Γερακάρης η Ολυμπιονίκης, κ. Πηγή Δεβετζή, ο Παραολυμπιονίκης κ. Αλέξανδρος Ταξιλδάρης, δημοσιογράφοι από Ελλάδα, Βουλγαρία, Τουρκία καθώς και μέλη-εκπρόσωποι συλλόγων ΑμεΑ.

Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους Παραολυμπιονίκες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης , τοπικοί φορείς, εκπρόσωποι και μέλη συλλόγων και ιδρυμάτων ΑμεΑ, αθλητικών συλλόγων καθώς και πολλοί πολίτες.

Στον εναρκτήριο χαιρετισμό του ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι «Η προστασία των ατόμων με αναπηρία είναι θέμα ισότητας και προσβασιμότητας σε κάθε πτυχή και τομέα της κοινωνικής ζωής αλλά και της οικονομικής και πολιτικής ανάπτυξης των ατόμων. Παράλληλα αναφέρθηκε στο διετές πρόγραμμα που υλοποιεί το Υπουργείο Εσωτερικών ¨Προσβασιμότητα στους Δήμους¨ το οποίο ολοκληρώνεται στο τέλος του χρόνου».

«Η σχέση με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης πρέπει να είναι αμφίδρομη» επεσήμανε ο κ. Πεταλωτής και συνέχισε «τα άτομα με αναπηρία έχουν υποχρέωση, εκτός από δικαίωμα, να ενημερώνουν την κοινή γνώμη, να ζητούν, να απαιτούν, έτσι ώστε αυτό που ονομάζουμε ισότητα και που θεωρούμε ότι είναι θέμα ισότητας, μέσα από αυτή την αμφίδρομη σχέση να υλοποιείται και να πραγματοποιείται».

Στη δευτερολογία του ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι «το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης οφείλει να είναι πρωτοπόρο στις ανησυχίες της κοινωνίας, διαμορφώνοντας και εκεί μια αμφίδρομη σχέση. Παράλληλα, χαρακτήρισε την ημερίδα επιτυχημένη, καθώς συνέβαλε στη συνάντηση συλλόγων, φορέων, εκπροσώπων ιδρυμάτων ΑμεΑ κρατικών ή μη, και ευαισθητοποιημένων πολιτών από ολόκληρη την Περιφέρεια ΑΜ-Θ.

Μετά την ολοκλήρωση της Ημερίδας απονεμήθηκαν τιμητικά διπλώματα στους Παραολυμπιονίκες της Περιφέρειας ΑΜ-Θ ενώ η εκδήλωση πλαισιώθηκε από έκθεση εικαστικών δημιουργιών ατόμων με κινητικά προβλήματα και νοητική υστέρηση ιδρυμάτων της Περιφέρειας.
 
.