Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Εκτακτο δελτίο για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Εντονη βροχόπτωση στην Δ. Ελλάδα, από το απόγευμα και στην Θράκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ

Αισθητή είναι από τις πρώτες πρωινές ώρες η αλλαγή του καιρού και ήδη παρουσιάστηκαν τα πρώτα προβλήματα από τις έντονες βροχοπτώσεις στη βορειοδυτική Ελλάδα.

Με έκτακτο δελτίο της, η ΕΜΥ έχει προειδοποιήσει για έντονα καιρικά φαινόμενα. Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που εκδηλώνονται στις βόρειες περιοχές της Ηπείρου, τη δυτική Στερεά και τα νησιά του Ιονίου αναμένεται να επεκταθούν στη δυτική Πελοπόννησο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία (κυρίως τη δυτική και βόρεια), το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και προς το βραδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (κυρίως στα βόρεια).

Ύφεση θα παρουσιάσει η κακοκαιρία από το απόγευμα του Σαββάτου και από τα δυτικά και έτσι αργά το βραδυ του Σαββάτου τα ισχυρά φαινόμενα θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, αλλά και εκεί θα εξασθενήσουν γρήγορα.

Κύριο χαρακτηριστικό του καιρού, η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από τα βόρεια, με τη σταδιακή επικράτηση βόρειων-βορειοδυτικών ανέμων. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας.

Βελτιωμένος καιρός με πρόσκαιρες βροχές τις πρωινές ώρες στην ανατολική χωρα προβλέπεται για την Κυριακή 05/12/2010. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στα νοτιοανατολικά 7 μποφόρ, ενώ νέα σημαντική πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.

.