Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Αυξημένη 20% η διέλευση στη Βουλγαρία από Ξάνθη και Έβρο

Αυξημένος κατά το ένα πέμπτο ο αριθμός των ταξιδιωτών που πήγε τα Χριστούγεννα στην Βουλγαρία σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2009

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αυξημένος κατά 20% ήταν φέτος τα Χριστούγεννα, σε σύγκριση με το 2009, ο αριθμός των ταξιδιωτών που πέρασαν τα σύνορα Βουλγαρίας - Ελλάδας, όπως δήλωσε στο βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων BTA ο επικεφαλής της συνοριακής αστυνομικής διεύθυνσης στο Σμόλιαν Τόντορ Γκεοργκίεφ.

Συγκεκριμένα από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα και προς τις δύο κατευθύνσεις πέρασαν 23.000 περισσότεροι επισκέπτες, σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2009. Η αύξηση παρατηρήθηκε, κυρίως, στις δύο νέες συνοριακές διαβάσεις Θερμών - Ζλάτογκραντ και Κυπρίνου - Ιβαϊλοβγκραντ και ήταν μικρότερη στη συνοριακή διάβαση Ίλιντεν και μηδαμινή στη συνοριακή διάβαση Κούλατα.

Οι Έλληνες που έφθασαν στη Βουλγαρία για Χριστούγεννα, υπερτερούν έναντι των Βουλγάρων που ταξίδεψαν στη Ελλάδα, είπε ο αστυνομικός επιθεωρητής Τόντορ Γκεοργκίεφ. Μεγαλύτερος αριθμός Βουλγάρων αναμένεται να ταξιδέψει στην Ελλάδα για την Πρωτοχρονιά, πρόσθεσε. Το χιονοδρομικό θέρετρο Παμπόροβο προσέλκυσε μεγάλο αριθμό Ελλήνων επισκεπτών για χειμερινές διακοπές. Πρόκειται κυρίως για μεμονωμένους τουρίστες που επισκέπτονται το θέρετρο για να κάνουν σκι, ανέφεραν ιδιοκτήτες ξενοδοχείων.

Η πληρότητα των ξενοδοχείων στο Παμπόροβο έφθασε στο 75-80% τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με την περιφερειακή ένωση ταξιδιωτικών πρακτόρων και η πληρότητα για τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς είναι περίπου στο 100%. Αυξημένος ήταν ο αριθμός των Ελλήνων τουριστών που πέρασαν από τη συνοριακή διάβαση του Ζλάτογκραντ, με προορισμό το Σμόλιαν και το Παμπόροβο, για τα Χριστούγεννα. Όσον αφορά τα ξενοδοχεία της περιοχής, περίπου το 10% των κρατήσεων για διανυκτερεύσεις την περίοδο της Πρωτοχρονιάς έχουν γίνει από Έλληνες, σύμφωνα με την τοπική ένωση ξενοδόχων.


Πηγή:  http://piazzadelpopolo.blogspot.com/