Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Την Τετάρτη η ορκωμοσία δημάρχου και Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξ/πολης

Στις 30 Δεκεμβρίου η ορκωμοσία του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Κομοτηνή


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου και ώρα 10:00 π.μ. θα γίνει η ορκωμοσία του νεοεκλεγέντος Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, των μελών των συμβουλίων των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων και των εκπροσώπων τοπικών κοινοτήτων, στο Δημοτικό Θέατρο του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Η ψηφοφορία για την εκλογή του νέου Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί στις 2 Ιανουαρίου 2011.

Όπως είναι γνωστό από την 1η Ιανουαρίου 2011 εγκαθίστανται και αναλαμβάνουν καθήκοντα οι νέες δημοτικές αρχές.

Με σκοπό την διασφάλιση της ομαλής και αποτελεσματικής λειτουργίας των νέων Δήμων, η πολιτεία έχει αποστείλει σχετική εγκύκλιο, που περιγράφει τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν οι νυν δημοτικές αρχές του Δήμου ώστε να έχουν ολοκληρωθεί οι παρακάτω απαιτούμενες ενέργειες:

Να έχουν αναρτηθεί οι απαραίτητες πινακίδες με το όνομα του νέου Δήμου, τουλάχιστον στο δημοτικό κατάστημα της έδρας του νέου δήμου, στα κεντρικά καταστήματα των συνενούμενων Δήμων με πρόσθετη αναφορά στο όνομα της Δημοτικής Ενότητας και όπου είναι εφικτό στα καταστήματα των άλλων υπηρεσιών του Δήμου.

Να διασφαλισθεί ότι ο υπάρχων χώρος συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου είναι επαρκής για τις ανάγκες του νέου, πολυπληθέστερου, δημοτικού συμβουλίου τόσο από άποψη χώρου όσο και από άποψη υλικοτεχνικής υποδομής.

Εάν δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις αυτές, τότε να επιδιωχθεί η εξεύρεση άλλου δημοτικού χώρου, άλλως, μέχρι την ανεύρεση καταλληλότερου χώρου το νέο δημοτικό συμβούλιο θα συνεδριάζει στις εγκαταστάσεις του δημοτικού καταστήματος της έδρας του νέου Δήμου.

Να πραγματοποιηθεί η προμήθεια των σφραγίδων του νέου Δήμου. Υπενθυμίζεται ότι βάσει του άρθρου 5 παρ. 1 του Ν. 3852/2010 οι σφραγίδες των νέων δήμων διαφέρουν από τις υπάρχουσες, οπότε θα πρέπει όλοι οι Δήμοι να προμηθευτούν νέες σφραγίδες, ακόμα και σε αυτούς που δεν επέρχεται καμία μεταβολή με τον «Καλλικράτη».

Να πραγματοποιηθεί η προμήθεια εντύπων και τροποποιημένων εντύπων (τριπλοτύπων και πιστοποιητικών) με το όνομα του νέου Δήμου.

Οι νυν Δήμαρχοι και Πρόεδροι Κοινοτήτων θα πρέπει να βρίσκονται σε επικοινωνία με τους νεοεκλεγέντες Δημάρχους ώστε να ρυθμιστεί κάθε ζήτημα σχετικά με την ομαλή εγκατάσταση των νέων δημοτικών αρχών.

Όσον αφορά την Περιφέρεια, η τελετή ορκωμοσίας του Περιφερειάρχη των Αντιπεριφερειαρχών και των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί στο Νομαρχιακό Κατάστημα Ροδόπης.


Πηγή:  http://alexpolisonline.blogspot.com/