Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Σε φυλάκια στους Κήπους και τη Νυμφαία η ΓΓ της Περιφέρειας ΑΜ-Θ

Αντάλλαξε δώρα και ευχές με τους στρατευμένους που υπηρετούν τη θητεία τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Κοντά στους στρατευμένους που υπηρετούν τη θητεία τους στα στρατιωτικά φυλάκια της Νυμφαίας στη Ροδόπη και στη γέφυρα των Κήπων στον Έβρο, βρέθηκε την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010, η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Θεοδώρα Κόκλα, η οποία αντάλλαξε μαζί τους ευχές και δώρα για τη νέα χρονιά. Την κ. Κόκλα υποδέχθηκαν στα φυλάκια ο Διοικητής της 12 Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού, Στρατηγός κ. Μιχάλης Κωσταράκος και ο Διοικητής της 29ης Ταξιαρχίας Πεζικού, Ταξίαρχος κ. Αθανάσιος Ζάχος, στελέχη των μονάδων και στρατεύσιμοι, οι οποίοι έψαλλαν τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα.


Η Γενική Γραμματέας, μετά την επίσκεψή της στο φυλάκιο της Νυμφαίας, σε δηλώσεις τόνισε πως «η ιστορική μνήμη σ’ αυτήν ειδικά την περιοχή πρέπει να είναι πάρα πολύ ισχυρή. Σε αυτά τα βουνά εδώ, οι προγονοί μας έγραψαν με το αίμα τους και τις ζωές τους ένδοξες σελίδες της ελληνικής ιστορίας. Η επίσκεψή μου εδώ έχει αφενός συμβολικό χαρακτήρα, τιμή στην ιστορική μνήμη και τον χώρο και από την άλλη, την ανθρώπινη πλευρά, να βρεθώ δίπλα στους στρατευμένους νέους και να τούς ευχηθώ για τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς χρόνια πολλά και καλοί πολίτες».

Από την πλευρά του, ο Διοικητής της 29ης Ταξιαρχίας κ. Ζάχος ευχαρίστησε την κ. Κόκλα για την επίσκεψή της και τα δώρα που χάρισε στους στρατιώτες και την ξενάγησε στους χώρους του οχυρού.

Υγεία και καλή δημιουργική χρονιά ευχήθηκε η Γενική Γραμματέας της Π εριφέρειας στους στρατιώτες που υπηρετούν στους Κήπους του Έβρου, ενώ επισκέφθηκε και την οριογραμμή στη γέφυρα του ποταμού που χωρίζει την Ελλάδα με την Τουρκία.

Σε δηλώσεις του, ο Στρατηγός της 12 Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού κ. Κωσταράκος ευχαρίστηκε με τη σειρά του την κ. Κόκλα «που επέλεξε να επισκεφτεί το ακριτικό στρατιωτικό φυλάκιο των Κήπων» και ευχήθηκε «καλή χρονιά με αισιοδοξία και ελπίδα».

.