Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Στην Θράκη η Αννα Φραγκουδάκη για το πρόγραμμα μουσουλμανοπαίδων

Ξεκίνησε το απόγευμα η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Με την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την εισαγωγική εκπαίδευση ξεκίνησε η δεύτερη φάση του Προγράμματος εκπαίδευσης μουσουλμανοπαίδων σε Ξάνθη και Κομοτηνή το απόγευμα της Πέμπτης 13 Ιανουαρίου.

Για το λόγο αυτό βρέθηκε στην Ξάνθη την Πέμπτη η επιστημονική υπεύθυνη του γνωστού προγράμματος, ομότιμη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών Άννα Φραγκουδάκη. Όπως είναι γνωστό το πρόγραμμα είχε σταματήσει τα τελευταία χρόνια και επανέρχεται μετά την έγκριση από το Υπουργείο Υγείας και η χρηματοδότησή του θα διαρκέσει μέχρι το 2013.

Συνολικά 2.000 αιτήσεις έχουν γίνει για συμμετοχή στο πρόγραμμα που στοχεύει στην ένταξη των παιδιών με πολιτισμικές και γλωσσικές ιδιαιτερότητες στο εκπαιδευτικό σύστημα.


Η ελληνομάθεια στο επίκεντρο

Η ελληνομάθεια για παιδιά που έχουν προβλήματα προσαρμογής και , κυρίως, για τα παιδία από το μειονοτικό δημοτικό σχολείο που θα κατευθυνθούν στο δημόσιο ελληνόφωνο γυμνάσιο είναι το επίκεντρο του προγράμματος.

Στόχος του προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της εκπαίδευσης των παιδιών της μειονότητας με σεβασμό στη μητρική γλώσσα αλλά από την Άννα Φραγκουδάκη έχει επισημανθεί ως ένα από τα προβλήματα, η διδασκαλία βασικών μαθημάτων στην τουρκική γλώσσα, στο πρόγραμμα των δημοτικών μειονοτικών σχολείων που δυσχαιρένει την ένταξη στο ελληνόφωνο γυμνάσιο.

Για το λογο αυτό, ανάμεσα στα αντικείμενα του προγράμματος είναι και η διδασκαλία της ορολογίας μαθημάτων όπως τα μαθηματικά στα ελληνικά το καλοκαίρι, για τους απόφοιτους του δημοτικού προκειμένου να διευκολυνθεί η προσαρμογή στο γυμνάσιο.


Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/

.