Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Δασκάλα δημοτικού σχολείου της Θράκης συνελήφθη για ναρκωτικά

Χάπια και υπολείμματα ηρωίνης βρέθηκαν στην κατοχή της

Τέθηκε ήδη σε αργία, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο υπαλληλικός κώδικας

   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Το λειτούργημα του εκπαιδευτικού και μάλιστα ως δασκάλα σε δημοτικό σχολείο της Κομοτηνής, ασκούσε η 30χρονη που συνελήφθη προχθές για κατοχή ναρκωτικών. Η νεαρή δασκάλα με καταγωγή από την Πτολεμαΐδα υπηρετούσε σε σχολείο της πόλης μας. Η σύλληψή της έγινε τις πρωινές ώρες της Τρίτης, από αστυνομικούς της ομάδας δίωξης ναρκωτικών του τμήματος Ασφαλείας.

Στην κατοχή της οι αστυνομικοί βρέθηκαν μία νάιλον συσκευασία η οποία περιείχε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης μικτού βάρους 0,7 γραμμαρίων, ένα και ½ δισκία φαρμακευτικού σκευάσματος Subotex, 36 δισκία φαρμακευτικού σκευάσματος Hypnostedon χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή, δύο τεμάχια αλουμινόχαρτο τα οποία περιείχαν υπολείμματα ηρωίνης, καθώς και δύο χάρτινα τεμάχια που περιείχαν υπολείμματα ηρωίνης. Η νεαρή δασκάλα κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, ενώ το γεγονός ότι βρέθηκαν επάνω της διαφορετικά είδη ναρκωτικών μπορεί να δυσχεράνει την θέση της ως προς το κατηγορητήριο.

Οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν και οι αστυνομικοί συνέλαβαν την 30χρονη δασκάλα που ήδη απομακρύνθηκε από το σχολικό περιβάλλον, αφού ο υπαλληλικός κώδικας προβλέπει ότι όταν ασκηθεί ποινική δίωξη σε κάποιο υπάλληλο αυτός πρέπει να τεθεί σε αργία. Τις διατάξεις αυτές εφαρμόστηκαν και στην περίπτωση της 30χρονης, όπως έγινε γνωστό από επικοινωνία με τον προϊστάμενο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ν. Ροδόπης Ηλία Χαντζή.

Το πρωτόγνωρο περιστατικό για τα εκπαιδευτικά δεδομένα της Κομοτηνής, ήταν πρωτόγνωρο και για τον προϊστάμενο, που έκανε λόγο για μία τυπική και καλή δασκάλα. Η συλληφθείσα με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της θα προσαχθεί στην εισαγγελέα πλημμελειοδικών Ροδόπης.

Την προανάκριση ενεργεί το τμήμα Ασφαλείας Κομοτηνής, ενώ με τη γνωστοποίηση του περιστατικού ανάστατη είναι η σχολική κοινότητα του δημοτικού, όπου υπηρετούσε. Πάντως επιβεβαιώνεται ακόμη μια φορά το γεγονός ότι η μάστιγα των ναρκωτικών δεν κάνει διακρίσεις.


Πηγή:  http://www.xronos.gr/