Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Προς ένταξη του Λιμενικού Σώματος Θράκης σε κοινοτικά προγράμματα;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΟΛΓΑΣ ΡΕΝΤΑΡΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙΣΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ


Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη απέστειλε την απάντησή του στην αναφορά που κατέθεσε η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ, κ. Όλγα Ρενταρή-Τέντε, «σχετικά με την ανακοίνωση- διαμαρτυρία της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Θράκης».

Με βάση τις αναφορές του Λιμενικού Σώματος για ανεπαρκή επιχειρησιακό εξοπλισμό, ο κ. Παπουτσής επισήμανε ότι μέχρι στιγμής έχουν διατεθεί στις Λιμενικές Αρχές Νομού Θράκης συνολικά 11 περιπολικά σκάφη, 2 υπηρεσιακές μοτοσικλέτες και 18 περιπολικά οχήματα διαφόρων τύπων και κατηγοριών. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για τη σωστή συντήρηση των πλωτών και χερσαίων μέσων , αλλά και την ενεργοποίηση όσων βρίσκονται σε ακινησία, προκειμένου αυτά να ανταποκρίνονται και να καλύπτουν πληρέστερα τις ανάγκες του σώματος».

Ακόμα, στο ζήτημα της ελλιπούς χρηματοδότησης, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι από το Λιμενικό Σώμα έχουν πραγματοποιηθεί οι αντίστοιχες ενέργειες για την ένταξή τους στα διάφορα κοινοτικά προγράμματα (ΤΕΣ, ΕΣΠΑ, INTEREG), έτσι ώστε μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων διαδικασιών έγκρισης πιστώσεων, προμήθειας και παραλαβής να κατανεμηθούν προς κάλυψη αναγκών των Λιμενικών αρχών της χώρας.

Τέλος, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε στο ζήτημα της αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης, το οποίο όπως τόνισε βρίσκεται πρώτο στην ατζέντα του Υπουργείου. Όσον αφορά τον ρόλο του Λιμενικού Σώματος στο επιχειρησιακό σχέδιο , ο κ. Παπουτσής σημείωσε ότι το Λιμενικό Σώμα έχει εκπονήσει πολυετές πρόγραμμα προμηθειών με συγχρηματοδότηση από το Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων ( ΤΕΣ) και τις Ειδικές Δράσεις ΤΕΣ της ΕΕ, το οποίο εξασφαλίζει στο σώμα τεχνολογικά προηγμένο εξοπλισμό για την πάταξη της λαθρομετανάστευσης, ενώ παράλληλα συντελεί στη βελτίωση της επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας των κεντρικών και περιφερειακών αρχών Λιμενικού Σώματος σε όλη την επικράτεια.

Η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ, δεσμεύτηκε να συνεχίσει να παρακολουθεί τα παραπάνω ζητήματα που αφορούν τις Λιμενικές Αρχές και να επιληφθεί των θεμάτων που απασχολούν το συγκεκριμένο Σώμα, για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του και την καλύτερη παροχή προστασίας στους κατοίκους του Νομού Έβρου.

.