Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Στην Θράκη για προετοιμασία μεγάλες ομάδες της Βουλγαρίας

Στην Αλεξανδρούπολη εντός Ιανουαρίου η Λέφσκι , στην Ξάνθη η ΤΣΣΚΑ
Οι νέες συνοριακές δίοδοι άνοιξαν πόρτα και για "αθλητικό" τουρισμό
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Στο γεωγραφικό μας διαμέρισμα έρχονται εντός του Ιανουαρίου δύο από τις μεγαλύτερες και πιο ιστορικές ομάδες ποδοσφαίρου της Βουλγαρίας, η Λέφσκι Σόφιας και η ΤΣΣΚΑ. Αμφότερες επέλεξαν την Θράκη για να πραγματοποιήσουν το πρώτο στάδιο της χειμερινής προετοιμασίας τους, καθώς το πρωτάθλημα στην γειτονική χώρα έχει διακοπεί μετά το τέλος του πρώτου γύρου, όπως κάθε χρόνο, λόγω του βαρύ χειμώνα που παρατηρείται συνήθως στην χώρα.

Όπως αναφέρουν να βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης οι «γαλάζιοι» της Λέφσκι (Levski) έχουν επιλέξει για βάση τους από τις 13 έως τις 27 Ιανουαρίου την Αλεξανδρούπολη, ενώ οι «κόκκινοι» της ΤΣΣΚΑ (CSKA) θα παραμείνουν από τις 15 έως τις 24 Ιανουαρίου στην Ξάνθη. Μάλιστα, τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης επισημαίνουν ότι η απόσταση ανάμεσα στις δύο πόλεις είναι μόλις 104 χιλιόμετρα και τονίζουν ότι μπορεί να την διασχίσει κανείς με αυτοκίνητο μέσα σε 1 ώρα και 7 λεπτά, ενώ το μεγαλύτερο μέρος του δρόμου είναι αυτοκινητόδρομος (η Εγνατία Οδός).

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι καμία από τις δύο δεν βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας του βουλγαρικού πρωταθλήματος με το τέλος του πρώτου γύρου. Έπειτα από τις 15 πρώτες αγωνιστικές, έχει καταφέρει να ξεφύγει η περσινή πρωταθλήτρια Λίτεξ Λόβετ με 37 βαθμούς, με την Λέφσκι Σόφιας των 26 τίτλων (ο τελευταίος πρόπερσι, την περίοδο 2008-2009) να ακολουθεί πέντε πόντους πίσω και την συμπολίτισσά της ΤΣΣΚΑ Σόφιας των 31 τίτλων (ο τελευταίος την περίοδο 2007-2008) να βρίσκεται μόλις στην πέμπτη θέση με 26 βαθμούς, έντεκα μακριά από την κορυφή και έξι πίσω από την αιώνια αντίπαλο.

Επιπροσθέτως, τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης στα ρεπορτάζ τους επισημαίνουν «προς ενημέρωση των οπαδών που θα ήθελαν να πεταχτούν ως τις βάσεις των αγαπημένων τους ομάδων», ότι η Αλεξανδρούπολη βρίσκεται νότια από τις βουλγαρικές πόλεις Ιβάιλοβγκραντ και Κρούμοβγκραντ, ενώ η Ξάνθη νότια του Ρουντοζέμ και Ζλατογκράντ. Ακόμα τονίζεται ότι ύστερα από τα εγκαίνια των τελευταίων μεθοριακών σταθμών, οι διαβάσεις μεταξύ της Βουλγαρίας και της Ελλάδας έγιναν πέντε, καθώς πέρυσι εγκαινιάστηκαν και ήδη λειτουργούν οι διαβάσεις Ζλατογκράντ-Θέρμες (στην Ξάνθη), και Ιβάιλοβγκραντ-Κυπρίνος (στον Έβρο).

Όπως γίνεται αντιληπτό, η παρουσία των δύο μεγαλύτερων σε όνομα ομάδων ποδοσφαίρου της Βουλγαρίας στην Θράκη δείχνει ότι η περιοχή μας έχει όλα τα πλεονεκτήματα για να αναπτύξει και τον αθλητικό τουρισμό, που μπορεί να φέρει επιπλέον έσοδα και να δώσει σοβαρά πλεονεκτήματα στην ανάπτυξη της περιοχή μας...


Πηγή:   http://www.thrakisport.gr/