Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Και άλλοι λαθρομετανάστες πήγαν να διαφύγουν με... λίαρ τζετ

Κοντά στην εξάρθρωση οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης με οργανωτικό κέντρο την Ιταλία βρίσκονται οι ελληνικές αρχές

Από που αλλού πήγαν να διαφύγουν με πτήσεις τσάρτερ, μετά από τις αποκαλύψεις στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης;


Στην εξάρθρωση ενός οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης λαθρομεταναστών, οι οποίοι διαφεύγουν από την Ελλάδα στην Ιταλία με... αεροταξί, φαίνεται ότι βρίσκεται κοντά η Αστυνομία. Μετά τα 20 άτομα που συνελήφθησαν λίγο πριν αναχωρήσουν από το αεροδρόμιο της Χρυσούπολης Καβάλας, το βράδυ της Δευτέρας σημειώθηκε νέο παρεμφερές περιστατικό, αυτή τη φορά στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν επτά λαθρομετανάστες λίγο πριν επιβιβαστούν σε μισθωμένο αεροπλάνο που θα τους μετέφερε στην Ιταλία. Οι λαθρομετανάστες είχαν πλαστά διαβατήρια Δανίας, όπως και στην περίπτωση της Χρυσούπολης, ενώ και σε αυτήν την περίπτωση η μίσθωση του αεροπλάνου έγινε σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από ταξιδιωτικό πρακτορείο κύκλωμα που εδρεύει στην Ιταλία.

Χαρακτηριστικό της οργάνωσης του σχεδίου ήταν ότι επιλέχθηκε η προσγείωση του αεροπλάνου που θα έπαιρνε τους μετανάστες να γίνει στις 7.30 το βράδυ, την ώρα δηλαδή που βρίσκονταν σε εξέλιξη ο ποδοσφαιρικός αγώνας ΠΑΣ Γιάννινα - ΟΦΗ που απασχολούσε το μεγαλύτερο μέρος της αστυνομίας από ολόκληρη την Ήπειρο.

Ανάμεσα σε αυτούς που θα ταξίδευαν με το τζετ ήταν ένα μωρό καθώς και μια γυναίκα, Ιταλίδα, η οποία βρίσκονταν στο αεροδρόμιο για να υποδεχτεί τους λαθρομετανάστες και θα ταξίδευε μαζί τους. Αντίστοιχη σύλληψη είχε γίνει προ τριημέρου και στην περίπτωση της Καβάλας, εκείνη τη φορά με μαροκινή που όμως διέθετε ιταλικό διαβατήριο.

Οι επτά μετανάστες οδηγήθηκαν στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων, όπως και οι πιλότοι του αεροσκάφους, το οποίο παραμένει στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων με προσωρινή κατάσχεση.


Πηγή:   http://www.star.gr/