Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Διάκριση Θρακιώτη μαθητή σε διαγωνισμό για τα 20 χρόνια από την ενοποίηση της Γερμανίας

Κέρδισε το το δεύτερο βραβείο του καλλιτεχνικού διαγωνισμού που διοργάνωσε η Γερμανική Πρεσβεία  και το Ινστιτούτο Goethe

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ; ΤΙ ΚΕΡΔΙΣΕ;
ΜΑΘΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Ο Σταύρος Πίσοκ, μαθητής της Γ’ Γυμνασίου στο Γυμνάσιο Ερασμίου του Δήμου Τοπείρου Ξάνθης, είναι ο δεύτερος νικητής του καλλιτεχνικού διαγωνισμού που είχε προκηρύξει η Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα και το Ινστιτούτο Goethe με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την ενοποίηση της Γερμανίας.

Το θέμα του διαγωνισμού ήταν «20 χρόνια ενωμένη Γερμανία στην Ευρώπη» και το έργο μπορούσε να αποτελείται από φωτογραφίες και κολλάζ, να είναι γλυπτό, χειροτέχνημα, κείμενο ή κάποια άλλη μορφή τέχνης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των συμμετεχόντων μαθητών από τη Θράκη ήταν ιδιαίτερα υψηλός.

Το δεύτερο βραβείο που κέρδισε ο Θρακιώτης μαθητής είναι ένα ταξίδι στο Βερολίνο.

Τα καλύτερα έργα των συμμετεχόντων, έτσι όπως τα επέλεξε ειδική επιτροπή, θα παρουσιαστούν στην ιστοσελίδα της Πρεσβείας.

Η απονομή του βραβείου θα γίνει από τον Επίτιμο Πρόξενο της Ο.Δ. Γερμανίας στη Θράκη Δρ. Σταμάτη Κουρούδη και τον Προϊστάμενο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ξάνθης κ. Γιεώργιο Παπαδόπουλο τη Δευτέρα 17.01.2011, στις 10:00 π.μ. σε ειδική τελετή στο Γυμνάσιο Ερασμίου Ξάνθης.

.