Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Κατά του «φράχτη» ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος

Διαφωνεί με τον συνονόματό του της Θεσσαλονίκης και προκάτοχό του στον θρόνο

Τι αναφέρει σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε σήμερα στην ιστοσελίδα της Μητρόπολης;



Την αντίθεσή του με το κυβερνητικό σχέδιο για φράχτη στον Έβρο εξέφρασε ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος. Πιο συγκεκριμένα, ερχόμενος σε σύγκρουση με την άποψη που εξέφρασε από άμβωνος ο συνονόματός του της Θεσσαλονίκης, πνευματικός του πατέρας και προκάτοχός του στον θρόνο, ο μητροπολίτης Άνθιμος Αλεξανδρουπόλεως τάχθηκε κατά του τείχους στον Έβρο για την αποτροπή της εισόδου παράνομων μεταναστών.


«Η καταφυγή σε εκβιαστικούς τρόπους, σε απάνθρωπες τακτικές και σε εξευτελιστικές για την ανθρώπινη προσωπικότητα μεθόδους, που θα αποβούν μομφή για τον πολιτισμό μας –τουλάχιστον τον ελληνικό– δεν είναι λύση», σχολιάζει ο Ανθιμος Αλεξανδρουπόλεως με άρθρο του στην ιστοσελίδα της Μητρόπολή του  (http://www.imalex.gr/).


«Το συρματόπλεγμα δεν είναι λύση. Είναι απέλπιδα προσπάθεια, εκ των προτέρων καταδικασμένη σε αποτυχία, που παραπέμπει σε άλλες περιοχές και σε άλλες εποχές», προσθέτει και παράλληλα τονίζει: «Δηλαδή, τι; Όταν στοιβαχτούν οι λαθρομετανάστες στο ελληνικό ρείθρο του ποταμού, πίσω από το συρματόπλεγμα, καθώς θα χιονίζει ή όταν φουσκώνουν τα νερά, οι άνθρωποι αυτοί θα παραμένουν εκεί νηστικοί και μουσκεμένοι για να εξαναγκαστούν να επιστρέψουν πίσω στην Τουρκία; Δεν είναι λύση αυτή, τουλάχιστον πολιτισμένη. Και εμείς θα τους βλέπουμε απαθείς να πνίγονται ή να λιμοκτονούν ή να μαστίζονται από τα κουνούπια;».


.