Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Αρχίζουν από αύριο κοινές ελληνοβουλγαρικές περιπολίες

Για πρώτη φορά, έπειτα από συμφωνία της Ελληνικής Αστυνομίας με την Βουλγαρική

Προβλέπονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε βάθος 10χλμ από τη συνοριακή γραμμή

   ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ
    ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ;


Kοινές περιπολίες Eλλήνων αστυνομικών με Βούλγαρους συναδέλφους τους μέσα στο Βουλγαρικό έδαφος εγκαινιάζονται αύριο στο Μπάνσκο της Βουλγαρίας.

Για το λόγο αυτό μεταβαίνει στο βουλγαρικό θέρετρο ο υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος Γιάννης Ραχοβίτσας ο οποίος θα συναντηθεί με τον Βούλγαρο ομόλογό του.

Όπως έγινε γνωστό από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. αυτό γίνεται για πρώτη φορά στο πλαίσιο της διμερούς συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας και ήδη βρίσκονται από τις 16 Ιανουαρίου στο Μπανσκο δύο Έλληνες αστυνομικοί που θα περιπολούν από κοινού με Βούλγαρους συναδέλφους τους.

Η συνεργασία αυτή αφορά στη διευκόλυνση και στην ασφαλή διαμονή ελλήνων τουριστών καθώς και για την πρόληψη και αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τους κανονισμούς που ισχύουν στην Ε.Ε. μπορούν να γίνονται κοινές περιπολίες και επιχειρήσεις μεταξύ όμορων ευρωπαϊκών χωρών σε βάθος 10 χλμ ένθεν και ένθεν της συνοριακής γραμμής. Ωστόσο αυτή η συμφωνία με τη Βουλγαρία διευρύνει το χώρο ανάπτυξης της κοινής δράσης.


Πηγή:   http://www.enet.gr/