Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Κανείς μητροπολίτης από την Θράκη στο μνημόσυνο για τον Χριστόδουλο

Τελέστηκε αρχιερατική τελετή το πρωί προεξάρχοντος του αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με παρόντες δεκάδες μητροπολίτες και  πλήθος πιστών, αλλά κανέναν από τη πατρίδα του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Μνημόσυνο τριών ετών από το θάνατο του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, τελέσθηκε σήμερα στο ναό της Παναγίτσας Φαλήρου, όπου ο μακαριστός είχε υπηρετήσει στις αρχές του εκκλησιαστικού του βίου.

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος προεξήρχε της τελετής, ενώ παρόντες ήταν δεκάδες μητροπολίτες αλλά και πλήθος πιστών που παρακολούθησαν την τελετή με συγκίνηση. Για τη ζωή, το έργο και τα οράματα του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, μίλησε ο μητροπολίτης Σάμου Ευσέβιος. Υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι ο μακαριστός αρχιεπίσκοπος ήταν παράδειγμα και στον αρχιεπισκοπικό θρόνο των Αθηνών, αφού αγωνίστηκε για να καλλιεργήσει πνευματικά και αγωνίστηκε για το ποίμνιό του.

Οι μητροπολίτες που παρέστησαν στο μνημόσυνο ήταν, εκτός από τον Σάμου Ευσέβιο, ο Καστοριάς Σεραφείμ, Κασσανδρείας Νικόδημος, Σύρου Δωρόθεος, Νέας Σμύρνης Συμεών, Φλωρίνης Θεόκλητος, Ύδρας Εφραίμ, Σερρών Θεολόγος Κερκύρας Νεκτάριος, Σιδηροκάστρου Μακάριος, Πειραιώς Σεραφείμ, Καισαριανής Δανιήλ, Δημητριάδος Ιγνάτιος και Κυθήρων Σεραφείμ.

Αίσθηση μας προκαλεί πάντως ότι ουδείς από τους τέσσερις μητροπολίτες της Θράκης παραβρέθηκε, παρόλο που πρόκειται για την πατρίδα του μακαριστού Αρχιεπισκόπου, για την οποία άλλωστε έδειξε και ενδιαίτερο ενδιαφέρον με το μέτρο που έλαβε για το επίδομα για το τρίτο παιδί στις πολύτεκνες οικογένειες.

.

.