Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Ισοπαλία 1-1 απέσπασε η Ξάνθη στο Καυταντζόγλειο

Τζάμπα γκολ δέχτηκε στις καθυστερήσεις και δεν δραπέτευσε  με τη νίκη

Με 10 παίκτες έπαιζαν στο μεγαλύτερο μέρος του β’ ημιχρόνου οι θρακιώτες
   ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γκσπούρνινγκ που κατέβασε τα ρολά στην εστία του, η Ξάνθη πήρε χρυσή ισοπαλία μέσα στο Καυτανζόγλειο με το τελικό, 1-1. Στις καθυστερήσεις ισοφάρισε ο πολύ καλός Ηρακλής. Λυτρωτής για τον Ηρακλή ο Ντάνι, που ισοφάρισε στη λήξη του ματς, αλλά MVP σίγουρα ήταν ο Γκσπούρνινγκ που έδωσε με τις επεμβάσεις του έστω και τον ένα βαθμό στην ομάδα του.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με γκολ από τα αποδυτήρια, καθώς στην πρώτη επίθεση τους οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στον αγώνα. Σέντρα ο Κομεσίδης από τα δεξιά, ο Καζάκης στην καρδιά της άμυνας του Ηρακλή με κεφαλιά έκανε το 0-1 στο 3ο λεπτό, αιφνιδιάζοντας τους αντιπάλους.

Από εκείνο το σημείο οι γηπεδούχοι γίνανε κυρίαρχοι στο ματς και αρχίσανε την πίεση για άμεση απάντηση. Στο 9' ο Ηρακλής βγήκε στην αντεπίθεση, ο Επαλέ, έβγαλε μόνο του τον Μάρα με τον Γκσπούρνινγκ, ο Ρουμάνος δεν κατάφερε να πλασάρει, βγήκε στο πλάι και έδωσε πάσα για σουτ στον Γκαρσία με τον τερματοφύλακα της Ξάνθης να διώχνει σε κόρνερ.

Στο 23ο λεπτό ήρθε η δεύτερη μεγάλη ευκαιρία για τον Ηρακλή, μετά το κόρνερν του Λίμα, ο Παπαστεριανός έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Γκσπούρνινγκ έδιωξε σε κόρνερ.

Τρία λεπτά αργότερα, ο κορυφαίος για την Ξάνθη, Γκσπούρνινγκ, έκανε το λάθος, σε επαναφορά, η μπάλα έφτασε στον Επαλέ έξω από την περιοχή, ο Καμερουνέζος έκανε το πλασέ με τη μία, αλλά ο γκολκίπερ των ακριτών, μπλόκαρε, διορθώνοντας το λάθος του.

Οι κυανόλευκοι συνέχισαν να δημιουργούν μικροευκαιρίες και να πιέζουν μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου, δίχως όμως θετικό αποτέλεσμα λόγω του πολύ καλού Γκσπούρνινγκ αλλά και της επιπολαιότητας στην τελική πάσα.

Η επανάληψη ξεκίνησε από εκεί που... σταμάτησε. Ο Ηρακλής μπήκε δυνατά για να πετύχει ένα γρήγορο γκολ, να φέρει το ματς στα ίσα και να διεκδικήσει στη συνέχεια τη νίκη.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήρθε στο 52' με τον Παπαστεριανό, όταν ο Λίμα εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, και ο μέσος του Ηρακλή σηκώθηκε στη μικρή περιοχή, έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι της Ξάνθης.

Στο 57ο λεπτό ήρθε ένα χαζό μαρκάρισμα στου Φλίσκα στο χώρο του κέντρου, με τον διαιτητή της αναμέτρησης να του δείχνει σωστά τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και να τον αποβάλει από το ματς.

Η αντίδραση του τεχνικού της Ξάνθης ήταν να περάσει τον Βάλλα στη θέση του Αντεφέμι, προκειμένου να καλύψει το κενό στην άμυνα.

Ο Ηρακλής προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα και στο 67', ο Μάρα έχασε μια ακόμα καλή ευκαιρία, όταν βρέθηκε μέσα στην περιοχή, επιχείρησε το σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε και κατέληξε χωρίς ταχύτητα στην αγκαλιά του Γκσπούρνινγκ.

Στο 71ο λεπτό ο τερματοφύλακας της Ξάνθης για άλλη μια φορά, έσωσε την ομάδα του, καθώς σε επικίνδυνο γυριστό σουτ του Επαλέ, έδιωξε σε κόρνερ με τις άκρες των δαχτύλων του. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν την πολιορκία και στο 76' ο Μαχόπ, από αντικανονική θέση, έπιασε το σουτ, αλλά και πάλι ο Γκσπούρνινγκ έδιωξε σε κόρνερ.

Τα λεπτά περνούσαν με τον Ηρακλή να έχει στα πόδια του την μπάλα και να πιέζει για μια καλή ευκαιρία, αλλά η Ξάνθη είχε κλειστεί στα καρέ της και ήταν πολύ δύσκολο να βρεθεί κάποια "τρύπα".

Τελικά την λύτρωση έφερε ο Ντάνι, όταν ο Μπόατενγκ έπιασε το σουτ και η μπάλα κατέληξε στα πόδια του μέσου του Ηρακλή ο οποίος καλυπτόταν, πλάσαρε και έκανε το τελικό 1-1.



Γήπεδο: Καυτανζόγλειο Στάδιο

Διαιτητής: Μ. Λαμπρόπουλος (Ηλείας)

Βοηθοί: Ν. Φαντόπουλος (Πειραιάς), Π. Αργυρός (Αθηνών)

4ος: Ν. Χαραλαμπίδης (Καβάλας)

Παρατηρητής: Γ. Μπίκας (Χαλκιδικής)



Ηρακλής (Ουζουνίδης): Ελευθερόπουλος, Κατσαμπής (Καϊτά 71'), Χοσέμι, Αραμπατζής (Μαχόπ 64'), Λίμα, Ντάνι, Παπαστεριανός (Ρόμπλες 81'), Πίτου, Μάρα, Ζέρκα, Επαλέ

Ξάνθη (Παπαδόπουλος): Γκσπούρνινγκ, Κομεσίδης, Κωστούλας, Στιούαρτ, Αντεφέμι (Βάλλας 60'), Μπόατενγκ, Φλίσκας, Πόι, Κατόνγκο (Κιντάνα 54'), Καζάκης (Σουάνης 75'), Γκλέισον.



Γκολ: Καζάκης 3', Ντάνι 90'+3'

Καρτες: Αραμπατζής 51' - Στιούαρτ 28', Φλίσκας 30'-58', Κομεσίδης 45'+1', Κωστούλας 58', Ποι 84', Μπόατενγκ 90'

.