Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Στην Πόλη συγγενείς των νεκρών του τροχαίου στην Αν. Θράκη

Συγκλονίζει την κοινή γνώμη το δυστύχημα με τους πέντε νεκρούς, οι τέσσερις από τους οποίους είναι Έλληνες

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ


Τραγωδία µε πέντε νεκρούς, εκ των οποίων οι τέσσερις Ελληνες, σηµειώθηκε έξω από την Κωνσταντινούπολη. Λεωφορείο µε επιβάτες από την Ελλάδα ανατράπηκε λίγο πριν φτάσει στον προορισµό του. Ο οδηγός του συνελήφθη.


Το δυστύχηµα έγινε στις 4.50 το πρωί, πενήντα λεπτά έπειτα από την είσοδο του λεωφορείου στην Τουρκία, στον αυτοκινητόδροµο Υψάλων - Κωνσταντινούπολης, στο 25ο χιλιόµετρο του δρόµου Μαλγάρων (Μάλκαρα) - Ραιδεστού (Tekirdag). Στο λεωφορείο της τουρκικής εταιρείας ΜΕΤΡΟ επέβαιναν δώδεκα άνθρωποι, εννέα επιβάτες, δύο οδηγοί και ένας φροντιστής. Σε κάποιο σηµείο του δρόµου ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε σε χαράδρα οκτώ µέτρων.

Σύµφωνα µε τις τουρκικές εισαγγελικές Αρχές το λεωφορείο ξέφυγε από την πορεία του λόγω παγετού και ολισθηρότητας του δρόµου. Αυτόπτες µάρτυρες έλεγαν ότι το δυστύχηµα οφείλεται στις κακές καιρικές συνθήκες που περιόριζαν την ορατότητα του οδηγού. Ωστόσο υπήρξαν και δύο άλλες εκδοχές, αν και δεν επιβεβαιώνονται. Σύµφωνα µε την πρώτη ο οδηγός του λεωφορείου κοιµήθηκε.

Η άλλη εκδοχή αναφέρει ότι ταξί χωρίς φώτα ανέκοψε την πορεία του λεωφορείου.
Νεκροί είναι οι έλληνες πολίτες Σοφία Μαριάδη (54 ετών), Μηνάς Σολακίδης (51 ετών), Αρκάδιος Μωυσίδης (36 ετών) και Φωφώ Μυτακίδη (65 ετών), η οποία είχε διπλή ιθαγένεια – ελληνική και τουρκική. Νεκρός είναι επίσης ο τούρκος πολίτης, δεύτερος οδηγός του λεωφορείου, Γιασάρ Ντεµίρερ (50 ετών). Οι σοροί µεταφέρθηκαν στο Κρατικό Νοσοκοµείο Μαλγάρων. ∆ύο από τους τραυµατίες µεταφέρθηκαν στο Κρατικό Νοσοκοµείο Ραιδεστού και ένας στο Κρατικό Νοσοκοµείο Μαλγάρων.

Τραυµατίες είναι οι Ελληνες Παναγιώτης Σοφιανός Πάλετιτς (67 ετών), Μαρία Μαριάδη (59 ετών) και Βασίλης Νάρης (55 ετών). Η Μαρία Μαριάδη είναι ελαφρά τραυµατισµένη και αναµένεται να πάρει εξιτήριο αύριο το πρωί από το νοσοκοµείο. Η Μαρία Μαριάδη είναι αδελφή της Σοφίας Μαριάδη η οποία σκοτώθηκε στο ίδιο δυστύχηµα. Ο τραυµατίας Παναγιώτης Σοφιανός Πάλετιτς είναι σύζυγος της Φωφώς Μυτακίδη η οποία επίσης σκοτώθηκε στο δυστύχηµα.

Συγγενείς των νεκρών επικοινωνούσαν χθες µε το ελληνικό προξενείο και ήθελαν να µεταβούν στην Τουρκία. Κάποιοι από τους συγγενείς αναµενόταν να φτάσουν χθες το βράδυ αεροπορικώς στην Κωνσταντινούπολη και από εκεί το ελληνικό προξενείο θα τους µετέφερε στο νοσοκοµείο.


Πηγή:  http://www.tanea.gr/