Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Κατά των διοδίων και ο δήμαρχος Ιάσμου Καδή Ισμέτ

Είχε συνάντηση με μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Ροδόπης Κατά των Διοδίων στην Εγνατία Οδό

ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ;


Το ζήτημα της επικείμενης εγκατάστασης σταθμού διοδίων στα όρια του Δήμου Ιάσμου ήταν το αντικείμενο συνάντησης μεταξύ του Δημάρχου Ιάσμου κ. Ισμέτ Καδή και των μελών της Συντονιστικής Επιτροπής Κατά των Διοδίων κ. Ελένη Λαφτσή, κ. Μάγδα Τσιουμάκα και κ.Γιώργο Ιωαννίδη.

Κοινή πεποίθηση των δύο μερών η οποία διατυπώθηκε κατά το διάλογο που αναπτύχθηκε, είναι οι αρνητικές επιπτώσεις που θα επιφέρει η λειτουργία του σταθμού σε τομείς της οικονομίας στην περιοχή.

Ο Δήμαρχος Ιάσμου κ.Καδή εξέφρασε την αντίθεσή του στην εγκατάσταση και λειτουργία του σταθμού, εστιάζοντας κύρια στην σημαντική οικονομική επιβάρυνση που θα υποστούν οι δημότες του Ιάσμου στις μετακινήσεις τους από και προς Κομοτηνή. Προέβλεψε δε ένταση της κυκλοφορίας των οχημάτων στην Επαρχιακή Οδό Κομοτηνής-Ιάσμου αλλά και αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων στην περιοχή, φαινόμενο που είχε παρατηρηθεί ιδιαίτερα κατά το παρελθόν, πριν τη διάνοιξη της Εγνατίας Οδού.



Ο κ. Καδή ανακοίνωσε σε δηλώσεις του ότι το συγκεκριμένο θέμα θα τεθεί προς συζήτηση σε επόμενη συνεδρίαση του τοπικού Δημοτικού Συμβουλίου, οπότε και θα ληφθεί σχετική απόφαση.



Η εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής Κατά των Διοδίων κ. Λαφτσή δήλωσε ότι τα διόδια θα λειτουργήσουν ως ένας εξαιρετικά επιβαρυντικός παράγοντας σε ένα Δήμο ο οποίος ήδη πλήττεται από την ανεργία και την αστυφιλία. Τόνισε ότι μετά και την λήψη της σχετικής απόφασης εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου Ιάσμου η Επιτροπή είναι έτοιμη να συνδράμει στην προσπάθεια του Δ.Σ για την αποτροπή της λειτουργίας του σταθμού διοδίων καθ’ οιοδήποτε τρόπο της υποδειχθεί.