Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Στην τελική ευθεία δύο εμπορικά κέντρα στην Θράκη

To ένα δημιουργείται στην Θράκη και το άλλο στην Αλεξανδρούπολη

ΠΟΤΕ ΞΕΚΙΝΑ
Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ;

                        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ
                 ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Στην τελική ευθεία έχει εισέλθει η υλοποίηση δύο νέων εμπορικών κέντρων-πάρκων στη Θράκη, τα οποία ουσιαστικά θα «ξεκλειδώσουν» εμπορικά μία από τις ελάχιστες εναπομείνασες γεωγραφικές ενότητες της χώρας, όπου υπάρχουν εξαιρετικά περιορισμένες σχετικές επενδύσεις.

Πριν το Πάσχα θα τεθεί σε λειτουργία εμπορικό πάρκο, κόστους άνω των 20 εκατ. ευρώ στην περιοχή της Ξάνθης, το οποίο θα φιλοξενήσει 23 μεγάλες και μικρές λιανεμπορικές επιχειρήσεις. Παρουσία σε αυτό με καταστήματα-άγκυρες θα έχουν οι αλυσίδες της Carrefour και της Praktiker (με σημεία πώλησης 4.500 τ.μ. η κάθε μία), αλλά και η Ηλεκτρονική Αθηνών, Sprider, Adidas, Κου-Κου κ.ά. Η συνολική καλυμμένη επιφάνεια του πάρκου είναι 16.000 τ.μ. με 1.000 θέσεις στάθμευσης, ενώ αναμένεται να δημιουργηθούν 300 νέες θέσεις εργασίας.

Φορέας κατασκευής του είναι η βορειοελλαδική εταιρεία, «Ζήνων Αθανασιάδης ΑΤΕ» (έχει συστήσει για το συγκεκριμένο πάρκο το σχήμα διαχείρισης, «Αλφα Εμπορικά Πάρκα ΑΕ»), η οποία έχει στο παρελθόν υλοποιήσει και έτερα εμπορικά κέντρα. Το νέο πάρκο θα έχει κεντρική διαχείριση λειτουργίας, ενώ εκτός από τα καταστήματα των μεγάλων αλυσίδων περιλαμβάνει και 15 μικρότερα εντός εμπορικής στοάς. Η Ξάνθη, που έχει αρχίσει να μετατρέπεται σε λιανεμπορικό κέντρο της περιοχής, απέκτησε στο πρόσφατο παρελθόν σημεία πώλησης και άλλων μεγάλων επιχειρήσεων, όπως της Makro, ενώ καταστήματα έχουν και τουρκικές λιανεμπορικές αλυσίδες, όπως η Istikbal, που αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες παραγωγής επίπλων της γείτονος.

Στον Εβρο, η Arcon Constructions κατασκευάζει για την επιχείρηση, «W-Reak Estate Unvestments» εμπορικό κέντρο-υπεραγορά στην Αλεξανδρούπολη σε έκταση 45 στρεμμάτων, όπου θα στεγαστούν σημεία της Praktiker και της Carrefour. Το έργο αποτελείται από κτήριο 9.000 τ.μ. ισογείου και 1.885 τ.μ. υπογείου με πλήρη διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου 36 στρεμμάτων και 459 θέσεις στάθμευσης. Ο προϋπολογισμός της α΄φάσης του έργου ξεπερνάει τα 2,8 εκατ. ευρώ (πλέον ΦΠΑ), και η ολοκλήρωσή του προβλέπεται τον Μάιο του 2011. Η συνολική δαπάνη θα ξεπεράσει τα 8 εκατ. ευρώ και η έναρξη λειτουργίας προβλέπεται για τον Σεπτέμβριο του 2011.


Πηγή:  http://www.telegramm.gr/