Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Συνάντηση Τσίπρα - Βαρθολομαίου παρόντων και Θρακιωτών

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ αποκάλυψε ότι έχει καταγωγή από την Πόλη, παρόντως του έλληνα προξένου εκεί και πρώην διευθυντή του ΥΠΕΞ Θράκης
   ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΘΡΑΚΙΩΤΗ
   ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΝ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ
   ΣΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ;


Από το... ανθυγιεινό για τον Συνασπισμό κλίμα της Αθήνας, ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε στην Τουρκία για να απευθύνει χαιρετισμό στο συνέδριο του τουρκικού αριστερού κόμματος ODP, που γιόρτασε στην Άγκυρα τα 15 του χρόνια. Μάλιστα, πήρε μαζί του και τον πρώην βουλευτή Ροδόπης του ΣΥΝ Μουσταφά Μουσταφά.

Όπως συνηθίζουν όλοι οι έλληνες, προχθές πήγε στο Φανάρι και συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη (παρόντος του προξένου μας στην Πόλη και γνωστού μας από την πρότερη θητεία του στο υπεξ Θράκης Βασίλη Μπορνόβα).

Ο Αλέξης είπε στον Παναγιώτατο ότι έλκει μέρος της καταγωγής του από την Πόλη, αφού κοντά στον Βόσπορο γεννήθηκε και μεγάλωσε ο πατέρας της (καβαλιώτισσας) μητέρας του. Ο Πατριάρχης ζήτησε και πληροφορήθηκε το όνοµα, που είναι «∆εΐτης».

Στη συνέχεια, πρότεινε στον Τσίπρα να αναζητήσουν το σπίτι του παππού του και να το... διεκδικήσουν! Και ο Μουσταφά πρόσθεσε να εγκατασταθούν σε αυτό τα γραφεία του Κόµµατος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στην Κωνσταντινούπολη, ως αντιπρόεδρος του οποίου πήγε άλλωστε ο Αλέξης στην Πόλη...


 
Πηγή:  http://www.flitzani.gr/