Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Κινητές ιατρικές μονάδες θα εξετάζουν τους μετανάστες του Έβρου

Τα σχέδια του ΚΕΕΛΠΝΟ
για όσους καταφέρνουν
να περνούν τον φράχτη
και να μπαίνουν στην Ελλάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Δυο κινητές μονάδες στα κέντρα υποδοχής λαθρομεταναστών στον Πόρο και στο Φυλάκιο Έβρου σχεδιάζει να εγκαταστήσει τις επόμενες ημέρες το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) με στόχο την παροχή ιατρικών και κοινωνικών υπηρεσιών πρώτης υποδοχής σε όσους μετανάστες περνούν στην Ελλάδα.

Πρόκειται για ένα επιδοτούμενο πρόγραμμα διάρκειας 6 μηνών από την Ε.Ε για την λαθρομετανάστευση και αφορά ειδικότερα παιδιά κάτω των 18χρόνων το οποίο θα υλοποιήσουν από κοινού τα νοσοκομεία Διδυμοτείχου και Αλεξανδρούπολης και η 4η Υγειονομική Περιφέρεια.
Μετά τους 6 μήνες την ευθύνη υλοποίησης του προγράμματος αναλαμβάνει να συνεχίσει το υπουργείο Υγείας. Οι δυο κινητές μονάδες θα στελεχωθούν από 4 γιατρούς (εκ των οποίων οι δυο θα έχουν την ειδικότητα του παιδιάτρου), 2 νοσηλευτές, 2 ψυχολόγους, 2 τεχνικούς ακτινολόγους, 4 οδηγούς, 8 διερμηνείς και 2 διοικητικούς υπαλλήλους. Στις κινητές μονάδες θα γίνεται η πρώτη ιατρική εξέταση, ενώ στη συνέχεια τα περιστατικά που θα κρίνεται ότι έχουν ανάγκη νοσηλείας θα μεταφέρονται στα νοσοκομεία Διδυμοτείχου και Αλεξανδορύπολης.


Πηγή:   http://www.radioevros.gr/