Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Αγνοια για τον πετρελαιαγωγό δηλώνει η Βουλγαρία

«Δεν έχουμε ενημερωθεί για τις εξελίξεις του αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη», δηλώνει Βούλγαρος επίσημος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Την κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι η Βουλγαρία «δεν ενημερώθηκε επίσημα για οποιαδήποτε απόφαση της Ρωσίας να αποχωρήσει από το έργο του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη», έδωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Σιμεόν Ντιάνκοφ.

Οι δηλώσεις του κ. Ντιάνκοφ έγιναν, σήμερα, έπειτα από δημοσίευμα της ρωσικής, ημερήσιας οικονομικής εφημερίδας «Βεντάμαστι», βάσει του οποίου η Ρωσία θα αποχωρούσε από τη διεθνή κατασκευάστρια εταιρεία του έργου, την Trans Balkan Pipeline.

Αργότερα το μεσημέρι, ωστόσο, εκπρόσωπος της ρωσικής εταιρείας «Τράνσνιεφτ» - μία εκ των τριών που συστήνουν την κοινοπραξία, η οποία εκπροσωπεί τη ρωσική πλευρά στη διεθνή εταιρεία του έργου- διέψευσε το δημοσίευμα της «Βεντάμαστι» και τόνισε ότι η Ρωσία σκοπεύει να «ελαχιστοποιήσει» τα έξοδα του έργου.

Ο κ. Ντιάνκοφ επανέλαβε τη βουλγαρική θέση, που συνοψίζεται, ουσιαστικά, στην αναμονή της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το έργο του Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, την οποία η διεθνής κατασκευάστρια εταιρεία καλείται να καταθέσει (με επιπλέον προσθήκες που ‘’απαντούν’’ σε αιτήματα του βουλγαρικού υπουργείου Περιβάλλοντος και Υδάτων) μέχρι τα τέλη του Φεβρουαρίου 2011.


Πηγή:  http://www.zougla.gr/