Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

O Χρ. Παπουτσής για τα κέντρα κράτησης μεταναστών στον Έβρο

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη απάντησε σε ερώτηση του βουλευτή Έβρου Αλέξανδρου Δερμεντζόπουλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Απάντηση στην ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας Αλέξανδρος Δερμεντζοπουλος ,έδωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής .

Ο ερωτών Βουλευτής είχε εκφράσει μεταξύ άλλων, τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι η τοπική κοινωνία δεν είχε ενημερωθεί για τα σχέδια της Κυβέρνησης σε ότι αφορά την παραχώρηση ανενεργών στρατοπέδων από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την μετατροπή τους σε Κέντρα Πρώτης Υποδοχής των μη νόμιμων μεταναστών. Μάλιστα ο κ. Δερμεντζόπουλος τόνιζε ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στις αρχές του 2010 , έθετε ως στόχο της κυβέρνησης του, την σταδιακή δημιουργία ειδικών κέντρων πρώτης υποδοχής στις περιοχές με έντονο πρόβλημα.

Ο κ. Παπουτσής μεταξύ άλλων ,αναφέρει στην απάντηση του :

«Θεωρούμε ότι η αποτελεσματική λειτουργία αυτής της Υπηρεσίας και των διαδικασιών Πρώτης Υποδοχής, είναι η βασική προϋπόθεση για την εμπέδωση κλίματος ασφάλειας στην ελληνική κοινωνία και ένα ουσιαστικό βήμα για την αντιμετώπιση των παράνομων μεταναστευτικών ροών προς τη χώρα μας.

Σε ό,τι αφορά τη δημιουργία Κέντρων Πρώτης Υποδοχής (ΚΕ.Π.Υ.) μη νόμιμων μεταναστών σημειώνεται ότι, μεταξύ άλλων, αναζητούνται χώροι από πρώην στρατόπεδα για δημιουργία τέτοιων χώρων κράτησης, χωρίς, ωστόσο, να έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις για το θέμα αυτό.Πάντως, σε κάθε περίπτωση, θα ληφθούν υπόψη όλες οι σχετικές παράμετροι του ζητήματος, δεδομένου και του προβλήματος που παρουσιάζεται στη δημιουργία των χώρων αυτών, λόγω και των αντιδράσεων των τοπικών κοινωνιών.

 
Πηγή:  http://thrakinea.blogspot.com/