Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Επιστολή - φωτιά από Δουλκέρ και Χατζηγκενέ για πυροσβεστική προστασία

Απευθύνεται σε υπουργούς, βουλευτές, περιφερειάρχη κλπ

Διαμαρτύρονται για την απουσία πυροσβεστικού σταθμού στον ορεινό όγκο της Ξάνθης

Απαιτούν την άμεση δημιουργία και λειτουργία του
                      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ


«Προς τους:

1.Αναπληρωτή Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας,

Σωκράτη Ξυνίδη

2.Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ξάνθης,

Μάντατζη Τσετίν

3.Βουλευτή ΝΔ Ξάνθης,

4.Αλέξανδρο Κοντό

Περιφεριάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,

5.Άρη Γιαννακίδη

Αντιπεριφεριάρχης Ξάνθης,

6.Φώτης Καραλίδης

7.Δήμαρχο Δήμου Μύκης,

Μουσταφά Τσουκάλ

8.Διοικητή Πυροσβεστικού Σώματος Ξάνθης





ΘΕΜΑ: ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΣΤΟΝ ΟΡΕΙΝΟ ΟΓΚΟ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ



Ξάνθη, 3 Φεβρουαρίου 2011

Αξιότιμοι κύριοι,

εδώ και τρία χρόνια έχουμε σε όλους τους τόνους και προς όλες τις κατευθύνσεις τονίσει ότι η ορεινή περιοχή της Ξάνθης δεν προστατεύεται επαρκώς από ενδεχόμενο πυρκαγιών. Η έλλειψη πυροσβεστικών σταθμών, πυροσβεστικών μέσων και προσωπικού θέτει σε κίνδυνο και τις δασικές περιοχές, τους πολίτες της ορεινής Ξάνθης και τις περιουσίες τους.

Η πυρκαγιά σε κατοικία στο Αιμόνιο της Ξάνθης τα ξημερώματα της Παρασκευής 21 Ιανουαρίου έρχεται για μια ακόμα φορά να μεγαλώσει τους φόβους μας και να τεκμηριώσει την ανάγκη άμεσης παρέμβασης της Πολιτείας προκειμένου να οχυρωθεί η ορεινή περιοχή απέναντι σε όλους τους κινδύνους που μπορούν να προκύψουν από φυσικές καταστροφές.

Όπως αρμοδίως είχε τεθεί από τους νομαρχιακούς συμβούλους Ιρφάν Χατζηγκενέ, Δουλγέρ Τζελαϊντίν και Γκιούλ Μπεγιάζ Καρά Χασάν στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Ξάνθης, στις 7 Μαρτίου 2008, στην ορεινή περιοχή δεν υπάρχει τοπικός σταθμός της Πυροσβεστικής και οι όποιες ανάγκες καλύπτονται από τους σταθμούς Ξάνθης και Σταυρούπολης. Γεγονός που καθιστά προφανές σε όλους ότι η παρέμβαση των ανδρών του Πυροσβεστικού Σώματος, εξαιτίας της απόστασης και του δύσβατου της περιοχής, δεν μπορεί να είναι έκγυρη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Παρόλο που το αίτημα για την άμεση θωράκιση του ορεινού όγκου, δεν υπήρξε καμία άμεση απάντηση από τους αρμόδιους. Αντίθετα, οι πυρκαγιές, όπως δηλώνεται από τα στοιχεία της Πυροσβεστικής, εντοπίζονται κατά κύριο λόγο στις δασικές περιοχές. Συγκεκριμένα, από τις 33 πυρκαγιές που σημειώθηκαν στον Νομό, οι 18 αφορούσαν τις δασικές περιοχές, γεγονός που καταδεικνύει την επιτακτική ανάγκη δημιουργίας σταθμού και επάνδρωσής του με εκπαιδευμένους πυροσβέστες.

Επειδή θεωρούμε ότι δεν πρέπει να φτάσουμε στο σημείο να θρηνούμε είτε θύματα είτε για την καταστροφή του ανεκτίμητου πλούτου που αποτελούν τα δάση μας με την ιδιαίτερη πανίδα και την χλωρίδα τους και

επειδή πιστεύουμε ότι το ίδιο επιθυμούν και όλοι οι αρμόδιοι, συναρμόδιοι και θεσμικοί φορείς τους Νομού, απευθυνόμαστε σε εσάς, προκειμένου ο καθένας ή η καθεμία με το αίσθημα της ευθύνης του απέναντι στον Ξανθιώτικο λαό να πράξει τα δέοντα.

Αναμένουμε άμεσα τις ενέργειές σας.



Με εκτίμηση,

Πρώην Νομαρχιακοί Σύμβουλοι

Χατζηγκενέ Ιρφάν

Δουλγκέρ Τσελαϊντίν