Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Επίσκεψη στην Ξάνθη του Ακη Γεροντόπουλου

Ο Εβρίτης αναπληρωτής
εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ
έκανε περιοδεία στην αγορά
της πόλης και δηλώσεις
σε τοπικές εφημερίδες

                   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ

Ο Αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ αλλά και σύμβουλος του Προέδρου Αντώνη Σαμαρά, Άκης Γεροντόπουλος, περιόδευσε τις προηγούμενες ημέρες σε Δυτική και Βόρειο Ελλάδα επισκεπτόμενος τοπικούς παράγοντες και στελέχη.

Ο Θρακιώτης πολιτικός βρισκόμενος στην πόλη της Ξάνθης περιόδευσε στην τοπική αγορά και διαπίστωσε την τραγική κατάσταση που επικρατεί στα μαγαζιά με την κρίση και την οικονομική ύφεση.

«Με μεγάλη μου λύπη είδα ότι υπάρχουν μαγαζιά που ακόμη δεν έχουν κάνει σεφτέ που λέμε. Είδα καταστήματα που έδιναν όσο όσο τα προϊόντα τους. Υπάρχει πρόβλημα επιβίωσης. Αυτό πρέπει να αντιληφθεί η σημερινή Κυβέρνηση. Αυτή που μας οδήγησε μέσω του μνημονίου στην ύφεση, πρέπει να καταλάβει ότι ο μικρός κόσμος δεν μπορεί άλλο να επιβιώσει. Τα μικρομάγαζα δεν μπορούν να ανοίγουν όλες τις ημέρες. Θα πρέπει λοιπόν να κοιτάξει πως θα κινηθεί το χρήμα στην αγορά και πως θα υπάρξει ανάπτυξη. ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΛΟΥΚΕΤΑ» τόνισε ο κ. Γεροντόπουλος.

Επίσης μιλώντας και σε τοπική εφημερίδα αναφέρθηκε και στην αγροτική παραγωγή και οικονομία της περιοχής σημειώνοντας:  "Πιστεύω πως όταν πάει καλά ο αγροτικός τομέας κινείται όλη η αλυσίδα στην περιοχή μας. Έχουν χρήματα οι αγρότες και μπορούν να τα ρίχνουν στην αγορά. Μπορούν και κινούνται οι βιοτεχνίες και τα μαγαζιά που έχουν πρώτες ύλες. Αυτός ο κύκλος έχει κοπεί από την στιγμή που οι αγρότες δεν μπορούν να πάρουν τα χρήματα τα οποία ξοδεύουνε για τα προϊόντα τους. Η Κυβέρνηση είναι ανέτοιμη, με αποτέλεσμα και πάλι να το πληρώσουν οι αγρότες και κυρίως οι αγρότες των δικών μας περιοχών που τα προϊόντα μας είναι συγκεκριμένα. Φοβάμαι λοιπόν πως δίχως μια σωστή διαπραγμάτευση ενόψει της αναθεώρησης της ΚΑΠ θα έχουμε και άλλα σοβαρά προβλήματα στον αγροτικό μας τομέα» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε αναφερόμενος στον τομέα της Ανάπτυξης της Θράκης. « Δυστυχώς βλέπετε τους αριθμούς. Τα στοιχεία που έχουμε τελευταία μας φέρνουν «αρνητικούς πρωταθλητές», στην ανεργία, την ύφεση ακόμη και στην μεγάλη ακρίβεια που υπάρχει. Πολύ φοβάμαι πως με αυτούς τους ρυθμούς η Θράκη, θα χάνει όλο και περισσότερες ευκαιρίες. Πρέπει λοιπόν η Κυβέρνηση να μας βοηθήσει να φτιάξουμε τις απαραίτητες υποδομές και συγχρόνως να μας δώσει την ωθήσει που χρειαζόμαστε έτσι ούτως ώστε να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί σε σχέση με τους βόρειους γείτονές μας.» κατέληξε ο κ. Γεροντόπουλος.

Η περιοδεία ανά την περιφέρεια δεν σταμάτησε στην Ξάνθη για τον Άκη Γεροντόπουλο αφού την επομένη ακριβώς περιόδευσε στην Αιτωλοακαρνανία παρευρισκόμενος σε εκδηλώσεις των τοπικών οργανώσεων αλλά και σε συναντήσεις με κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Η παρουσία του επικεφαλής των Περιφερειακών μέσων του κόμματος αλλά και μέσα από τη νέα του θέση αυτή του αναπληρωτή εκπροσώπου της Ν.Δ καθιστά με σαφήνεια την έμπρακτη τακτική της επαφής της μεγάλης γαλάζιας παράταξης με την ίδια την κοινωνία είτε δια μέσου των ΜΜΕ είτε δια μέσου των επισκέψεων του στην περιφέρεια καταγράφοντας τα προβλήματα αλλά και τους προβληματισμούς των απλών πολιτών

 
Πηγή:  http://www.telegramm.gr/