Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Στέρνο αντίο στον αγαπητό έμπορο Ραχήμ Μεχμέτ


Παρευρέθηκε και ο νόμιμος μουφτής και χότζας της μουφτείας, τον διάβασε αλλά έσπευσε και ο ψευτομουφτής να δώσει τα συλλυπητήρια


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Περίπου 500 μουσουλμάνοι, αλλά και πολλοί χριστιανοί αποχαιρέτησαν τον αγαπητό έμπορο, Ραχήμ Μεχμέτ, που ήταν από τους πιο πετυχημένους του χώρου εδώ και 40 χρόνια, δραστηριοποιούμενος με το εμπόριο λευκών ειδών συσκευών, απέναντι από το ρολόι της πόλης.

 Ο αγαπημένος πατέρας της Μπελγκίν Μεχμέτ, συζύγου του πρώην βουλευτή, Ιλχάν Αχμέτ, έφυγε ξαφνικά σκορπίζοντας θλίψη στους οικείους του.

Όλοι θα θυμούνται την ευγένεια, το καλοσυνάτο βλέμμα του και την προοδευτικότητα που τον χαρακτήριζε, αλλά και τον πράο και μειλίχιο χαρακτήρα του. Δεκάδες οι ευχές και τα συλλυπητήρια που εισέπραξαν οι δικοί του.

Η κηδεία ήταν λιτή, δίχως στεφάνια και άλλα στοιχεία, όπως προβλέπεται από τα μουσουλμανικά ειωθότα, ενώ έδωσαν το παρόν οι πάντες. Η αναγγελία του θανάτου έγινε από τον χότζα στο τέμενος, μια και δεν υπάρχουν αγγελτήρια κηδειών σε περιπτώσεις που αφορούν μουσουλμάνους.


Πηγή:  http://www.xronos.gr/