Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Συνάντηση Γιαννακίδη - Κατσέλη στην Καβάλα

«Η Ανατολική Μακεδονία - Θράκη είναι ενιαίος αναπτυξιακός χώρος», υποστήριξε ο Περιφερειάρχης

ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ
ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ;


 Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η συνάντηση εργασίας της υπουργού Εργασίας Λούκας Κατσέλη στην Καβάλα, την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011, με φορείς της Περιφερειακής Ενότητας, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Η ανακοίνωση της πολιτικής δέσμευσης για εξομοίωση της επιδότησης εργασίας και της άρσης του αποκλεισμού επιχειρήσεων για όλους τους Νομούς της Περιφέρειας αποτελεί μία έμπρακτη αποδοχή του αιτήματος για μία Περιφέρεια με ενιαίο αναπτυξιακό προφίλ.

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση για το θέμα:«Η δέσμευση της Υπουργού αποτελεί δικαίωση της πολιτικής μας προσπάθειας να απαιτήσουμε από το κέντρο η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης να αποτελέσει ενιαίο και αδιαίρετο αναπτυξιακό κέντρο με ομοιογενή κίνητρα που θα αποσκοπούν στη διαμόρφωση μίας ενιαίας ταυτότητας και ταυτόχρονα θα προχωρούν στην αντιμετώπιση των σοβαρών ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων.

Από την πρώτη στιγμή τονίσαμε την ανάγκη αντιμετώπισης των σοβαρών προβλημάτων της απασχόλησης για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη ως απόλυτη πολιτική προτεραιότητα. Τα συγκλονιστικά άλλωστε στοιχεία που παρέθεσε η Υπουργός είναι αποδεικτικά της τραγικής κατάστασης που βιώνει η περιοχή μας. Είναι εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη η προώθηση των αναπτυξιακών συμπράξεων μέσα από τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης, τις Κοινωνικές επιχειρήσεις και τα άλλα προγράμματα τα οποία καλούνται να τα διαχειριστούν οι τοπικές κοινωνίες και κυρίως οι ενεργοί πολίτες προκειμένου να γυρίσουμε σελίδα και να επανεκκινήσουμε την οικονομία.

Ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος, απαιτεί ωστόσο τη συνεργασία όλων εκείνων των δυνάμεων που μπορούν να κατοχυρώσουν πως τα κονδύλια που θα διατεθούν για το σκοπό αυτό θα πιάσουν τόπο, θα έχουν μετρήσιμα αποτελέσματα και θα δημιουργήσουν κοινωνικά ισοδύναμα και πλεονάσματα με τα οποία θα κάνουμε μία νέα αρχή. Η περιφέρεια με τις δομές της θα είναι εγγυητής αυτής της προσπάθειας που τώρα μόλις άρχισε» κατέληξε ο κ. Γιαννακίδης.

.