Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Kρούσματα γαστρεντερίτιδας στον κάμπο της Ξάνθης

Κατά δεκάδες έσπευσαν
στο Κέντρο Υγείας Αβδήρων
με πυρετό και άλλα
σχετικά συμπτώματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Σωρεία κρουσμάτων που παραπέμπουν σε γαστρεντερίτιδα σημειώθηκε σε χωριά της πεδινής περιοχής, κυρίως Ηλιόπετρα, Κεντητή, Μικροχώρι.

Αρκετοί κάτοικοι των συγκεκριμένων οικισμών βρέθηκαν κατά δεκάδες το απόγευμα και το βράδυ της Πέμπτης στο Κέντρο Υγείας Αβδήρων όσο και τα επείγοντα του Νοσοκομείου Ξάνθης.

Οι ασθενείς είχαν πυρετό και άλλα συμπτώματα που παραπέμπουν σε γαστρεντερίτιδα αλλά κάτι τέτοιο δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο εξαρχής. Σε όλους παρασχέθηκαν πρώτες βοήθεις, δόθηκαν οδηγίες και φαρμακευτική αγωγή και αποχώρησαν για τα σπίτια τους.

Μόλις είχε γίνει έλεγχος στο νερό.

Συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις αρκετοί πιθανολογούν την ύπαρξη κάποιου μικροβίου στο νερό, αν και οι συγκεκριμένες περιοχές υδροδοτούνται με νερό από τον Παράδεισο - καλής ποιότητας δηλαδή- και όχι από γεωτρήσεις. Όμως , όπως ανέφερε και ο Δήμαρχος Τοπείρου Στέλιος Χατζηευαγγέλου που εξέφρασε την έκπληξή του, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ο Δήμος είχε καλέσει χημικούς για προγραμματισμένο προληπτικό έλεγχο, τα αποτελέσματα του οποίου ήταν απολύτως θετικά για την ποιότητα του νερού.

Το πρόβλημα πάντως ξεπεράστηκε χωρίς κάποιες άλλες συνέπειες.


Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/