Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Συνάντηση Λαμπάκη με τον Πρόξενο της Γαλλίας

Όλες οι λεπτομέρειες για όσα συζητήθηκαν στο γραφείο του δημάρχου Αλεξανδρούπολης σχετικά με ζητήματα λαθρομετανάστευσης, αγωγού, χρυσωρυχείων αλλά και λοιπών επενδύσεων
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Τον Γενικό Πρόξενο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Christian Thimonier, συνοδευόμενο από την κ. Μαρίνα Δουλάμη, επίτιμη πρόξενο της Γαλλίας στην Αλεξανδρούπολη και τον κ. Ιωάννη Κακτσή, διερμηνέα υπεύθυνο τύπου του Προξενείου, υποδέχτηκε την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου, στο γραφείο του, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης.

Η επίσκεψη δεν περιορίστηκε στα εθιμοτυπικά πλαίσια και πέρασε γρήγορα σε ουσιαστικό επίπεδο με τον Γάλλο πρόξενο να τοποθετείται σε σημαντικά ζητήματα της περιοχής, όπως αυτό των λαθρομεταναστών, του αγωγού πετρελαίου, των χρυσωρυχείων, ενώ έδειξε ενδιαφέρον και για τα γεωθερμικά πεδία της περιοχής της Τραϊανούπολης.

Ο κ. Λαμπάκης ζήτησε από τον κ. Thimonier να έρθει σε επαφή με τους πολιτικούς και επιχειρηματικούς κύκλους της Γαλλίας, ώστε να μπορέσει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης να στείλει ένα πακέτο με όλους τους χώρους επένδυσης που υπάρχουν στην περιοχή για να υπάρξει επενδυτικό και τουριστικό ενδιαφέρον.

Μάλιστα, ο κ. Thimonier, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, κάλεσε τον κ. Λαμπάκη σε συνέδριο που διοργανώνει Γαλλικό Προξενείο στην Θεσσαλονίκη για τις Ανανεώσιμες Πηγές, τη Διατροφή και τις Μεταφορές, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 13 και 14 Μαΐου. Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης δεσμεύτηκε να στείλει αντιπροσωπεία καθώς ο ίδιος δεν θα είναι σε θέση να παραβρεθεί και κάλεσε με τη σειρά του τον Γάλλο Πρόξενο στο 2ο Οικονομικό Forum που θα πραγματοποιηθεί τις ίδιες ημέρες στην Αλεξανδρούπολη.

Ο Γάλλος Πρόξενος δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι η «πόρτα» της Γαλλίας στην Αλεξανδρούπολη είναι ο Σύλλογος Ελληνογαλλικής φιλίας «Το σπίτι της Αντουανέττας» και ζήτησε την υποστήριξη του δημάρχου στη δράση του, ενώ υποσχέθηκε ότι θα στηρίζει και ο ίδιος τις πολιτιστικές δραστηριότητες της πόλης. Από την πλευρά του ο δήμαρχος δεσμεύτηκε να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια μέσω του Δήμου.

Στις δηλώσεις του, μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Λαμπάκης αναφέρθηκε στη σημασία των συναντήσεων με προξένους και πρέσβεις των χωρών του εξωτερικού λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο δήμος μπορεί να δώσει πολλά, το σημαντικό είναι πόσα - με εξωστρέφεια - μπορεί να πάρει. Είμαι αισιόδοξος ότι μόνο ανάπτυξη και κέρδος μπορεί να υπάρξει μέσω αυτών των επαφών.

.