Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Αλ. Κοντός: «Δεν γίνεται αγροτική πολιτική από το Κολωνάκι»


Δριμύ κατηγορώ από την Κατερίνη προς την κυβέρνηση για εγκατάλειψη των γεωργών και των κτηνοτρόφων από τον βουλευτή Ξάνθης και πρώην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ





«Δεν υπάρχει σήμερα αγροτική πολιτική στην κυβέρνηση Παπανδρέου. Ακολουθούν μία πορεία του όσα έρθουν και όσα πάνε», υποστήριξε από την Κατερίνη, όπου βρέθηκε το Σάββατο, ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρος Κοντός. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ήταν ομιλητής σε εκδήλωση της ΔΗΜΤΟ Πέτρας, ενώ είχε συναντήσεις με την αντιπεριφερειάρχη, το ΔΣ της ΕΑΣ Πιερίας και τα μέλη της ΝΟΔΕ.

Σκληρή κριτική άσκησε ο πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρος Κοντός, ο οποίος κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι «τίναξε στον αέρα» το πρόγραμμα Αλέξανδρος Μπαλτατζής, για το οποίο, όπως υποστήριξε επί θητείας του, υπήρχε ακριβής προγραμματισμός των έργων που θα γίνουν, μέσω απευθείας διαλόγου με τις τοπικές κοινωνίες.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε ότι δεν υπάρχει σήμερα αγροτική πολιτική στην κυβέρνηση Παπανδρέου, την οποία κατηγόρησε ότι ακολουθεί μία πορεία του όσα έρθουν και όσα πάνε. «Μέτρα δεν παίρνονται, νομοσχέδια δεν ψηφίζονται και το χειρότερο είναι ότι 5,5 δις. ευρώ από το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης ‘’Αλέξανδρος Μπαλτατζής 2007-2013’’ που τους αφήσαμε με έναν πολύ καλό προγραμματισμό, δυστυχώς είναι ανίκανοι να το απορροφήσουν. Για τα προϊόντα δεν υπάρχει καμία πολιτική, η κτηνοτροφία περνάει μία πολύ μεγάλη κρίση, οι υποδομές στη γεωργία που θα μπορούσαν κάλλιστα να ενισχυθούν δεν ενισχύονται και η ελληνική γεωργία μαραζώνει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρώην υπουργός, είχε συνάντηση και με το ΔΣ της ΕΑΣ Πιερίας, όπου συζήτησε τα περιθώρια μεγαλύτερου βαθμού να παρέμβασης της Ένωσης στα αγροτικά δρώμενα της περιοχής. Ο κ. Κοντός εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει και οι συνδικαλιστές της περιοχής αλλά και όλοι όσοι ασχολούνται με τα αγροτικά να αναδείξουν τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν και στο μέλλον είναι βέβαιο ότι θα μεγαλώσουν ακόμη περισσότερο, έτσι ώστε να γίνεται μία δυναμική αντιπολίτευση στη κυβέρνηση, μια κυβέρνηση η οποία πραγματικά αγνοεί τα αγροτικά θέματα. «Η αγροτική πολιτική της κυβέρνησης είναι πολιτική, Α’ ή Β’ Αθηνών. Δεν μπορεί να γίνεται αγροτική πολιτική με βουλευτές από το Κολωνάκι. Τους δώσαμε ένα μαγαζί «γωνία» και το κατάντησαν περίπτερο», τόνισε ο κ. Κοντός αναφερόμενος στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης το οποίο, όπως ανέφερε, κινδυνεύει να γίνει γραμματεία ενός άλλου Υπουργείου.

Ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν ο Αλέξανδρος Κοντός και για τον τρόπο που χειρίστηκε η Κυβέρνηση το ζήτημα της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών από τους αγρότες, τονίζοντας ότι πάντα ήταν της άποψης πως ο αγρότης θα πρέπει κατ’ αρχήν να παράγει και μετά να διερευνούνται οι δυνατότητες συμπλήρωσης του εισοδήματός του από άλλες δράσεις. «Ήταν κι αυτό ένα πυροτέχνημα της κυβέρνησης. «Τρέξτε όλοι να βάλετε φωτοβολταϊκά, κάντε μελέτες έτσι ώστε να αυξηθεί το εισόδημά σας»…», είπε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός, σημειώνοντας πως «έτσι όπως έγινε, χωρίς μελέτη, χωρίς να υπάρχουν δίκτυα , χωρίς να υπάρχουν δυνατότητες, να στέλνουμε όλο τον κόσμο να κάνει μελέτες και στο τέλος να του λέμε ότι η ΔΕΗ δεν είναι σε θέση ν’ απορροφήσει το ρεύμα που θα παραχθεί, είναι μία κοροϊδία σε βάρος του αγροτικού κόσμου της χώρας μας. Πρόκειται για μία υπόθεση που αγγίζει τα όρια του σκανδάλου».

Αναφερόμενος στην Πιερία, υποστήριξε πως ο νομός μας για τον ίδιο, ήταν ένα ορμητήριο. «Το Λιτόχωρο, όπου συνήθως μένω, είναι κοντά στη Θεσσαλία, την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία και τη θεωρούσα μία περιοχή-πιλότο για την αγροτική ανάπτυξη», τόνισε ο πρώην Υπουργός, ενώ υπογράμμισε τη μεγάλη προσπάθεια που έγινε στην Πιερία για την «Άλλη Γεωργία» με τα κεράσια και τα ακτινίδια.»

 
Πηγή:  http://www.eptanews.gr/