Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Απίστευτοι: μετά τις καταργήσεις δρομολογίων, τέλος ο ύπνος και το φαΐ στα (εναπομείναντα) τρένα

Τον τερματισμό των υπηρεσιών κατάκλισης και εστίασης επιβατών στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ βάζει το υπουργείο Μεταφορών, στα πλαίσια της οικονομικής εξυγίανσης του οργανισμού

ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ;


Σε πλήρη κατάργηση των υπηρεσιών κατάκλισης και εστίασης επιβατών στις κλινάμαξες και στα κλινοθέσια οχήματα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, οδηγείται η κυβέρνηση λίγο μετά το τέλος Φεβρουαρίου, στα πλαίσια οικονομικής εξυγίανσης της υπηρεσίας.

Πρόκειται για τις κλινάμαξες και τα κλινοθέσια που εκτελούσαν εδώ και αρκετά χρόνια νυχτερινά δρομολόγια στο εσωτερικό (Αθήνα-Θεσσαλονίκη) και στο εξωτερικό (Αθήνα-Σόφια και Θεσσαλονίκη - Κωνσταντινούπολη).

Ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σπύρος Βούγιας σημείωσε ότι «σήμερα οι υπηρεσίες αυτές παρέχονται στους επιβάτες από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, μέσω σύμβασης με την εταιρεία "Wasteels Hellas Ταξίδια ΕΠΕ" η οποία λήγει στις 28.2.2011».

Όπως είπε ο υφυπουργός «την παρούσα στιγμή, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης και εξυγίανσης της και του επανακαθορισμού και επανασχεδιασμού όλων των παρεχομένων υπηρεσιών της, με κύριο γνώμονα την εξάλειψη των ελλειμμάτων με ταυτόχρονη διατήρηση της βέλτιστης κατά το δυνατόν ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών, προτίθεται να καταργήσει την υπηρεσία κατάκλισης και εστίασης επιβατών στις κλινάμαξες και στα κλινοθέσια οχήματα».

Ως εκ τούτου, συμπλήρωσε ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, με τη λήξη της σύμβασης στις 28.2.2011 θα διακοπεί και η παροχή των αντίστοιχων υπηρεσιών προς το επιβατικό κοινό.


Πηγή:  http://news247.gr/