Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Γκοοοοοολ η Ελλάδα με Τορο 0-1 την Μάλτα στις καθυστερήσεις


Ο Ξανθιώτης ήταν και πάλι ο χρυσός σκόρερ, που ξέσπασε σε ξέφρενους πανηγυρισμούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Mεγάλη νίκη με 0-1 πέτυχε η Ελλάδα στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης με την Μάλτα. Ήταν το τέταρτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο ξανθιώτης Βασίλης Τοροσίδης με κεφαλιά κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα των Μαλτέζων, που είχαν αποδειχθεί σκληρά καρύδια και κινδύνευαν να μετατρέψουν σε εφιάλτη το ταξίδι της Εθνικής Ομάδας στην Βαλέτα.

Η Ελλάδα, έστω και με αυτόν τον τρόπο, πήρε τη νίκη και κατάφερε να σκαρφαλώσει στην πρώτη θέση του ομίλου και να εκμεταλλευθεί στο έπακρο το δώρο της Γεωργίας, που νίκησε με 1-0 την Κροατία, βασική μας αντίπαλο για την κατάληψη της πρώτης θέσης που οδηγεί απευθείας στα τελικά. Ετσι η Ελλάδα πήρε το τρίποντο και θα περιμένει την Μάλτα στην Αθήνα τον Ιούνιο, ευρισκόμενη στην θέση του οδηγού.

Η Ελλάδα ήταν σαφώς καλύτερη της Μάλτας, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι έστω και έτσι, η νίκη ήταν δίκαιη. Και αμέσως μετά ένα κουβάρι οι διεθνείς πανηγύρισαν την σπουδαία αυτή επικράτηση. Πλέον, μετά από πέντε αγώνες, η Ελλάδα έχει 11 βαθμούς και ακολουθούν η Κροατία με 10, η Γεωργία με 9, το Ισραήλ με 7, η Λετονία με 4 και τελευταία η Μάλτα με 0, αν και άγγιξε τον πρώτο της βαθμό.

.