Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Ανοιγοκλείνει τα σενάρια του ανασχηματισμού ο Πεταλωτής

Από τη μία τα διαψεύδει αλλά από την άλλη παραδέχθηκε ότι «τα περιθώρια βελτίωσης μιας κυβέρνησης που δουλεύει είναι πολλά»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Διαψεύδει από την μία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής τα σενάρια περί ανασχηματισμού, από την άλλη ωστόσο παραδέχεται ότι: «Τα περιθώρια βελτίωσης μιας κυβέρνησης που δουλεύει είναι πολλά».

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είναι άκαιρη η συζήτηση περί αλλαγών προσώπων στη κυβέρνηση, ωστόσο, όπως είναι ευρέως γνωστό, ο ανασχηματισμός είναι προνόμιο του εκάστοτε πρωθυπουργού και δεν ανακοινώνεται.

Οι δηλώσεις Πεταλωτή πραγματοποιήθηκαν από τις Βρυξέλλες όπου χθες ολοκληρώθηκε η σύνοδος κορυφής και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά,  η Ελλάδα φαίνεται να κερδίζει όλα όσα διεκδικούσε σχετικά με τη μείωση των επιτοκίων και την επιμήκυνση του δανείου που έλαβε από το Δ.Ν.Τ. και την Ε.Ε.

Όπως υπογράμμισε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η τακτική της Ελλάδας να ληφθεί μια πρώτη απόφαση στις 11 Μαρτίου, για την επιμήκυνση των δανείων από το μηχανισμό στήριξης και τη μείωση του επιτοκίου, έφερε αποτελέσματα καθώς σήμερα θα ληφθεί η πολιτική απόφαση. «Εάν δεν ήμασταν τόσο πειστικοί στον πρώτο γύρο σήμερα δεν θα είχαμε αυτά τα αποτελέσματα επεσήμανε ο κ. Πεταλωτής.

Παράλληλα στο κυβερνητικό στρατόπεδο υπάρχει αισιοδοξία σχετικά με την έγκριση των αποφάσεων για την Ελλάδα από τα κοινοβούλια καθώς όπως εκτιμούν οι αρχηγοί των κρατών δεν θα δεσμεύονταν αν ήξεραν ότι δεν θα πάρουν έγκριση.

Σε ότι αφορά τα τεκταινόμενα στη σύνοδο κορυφής, οι Γερμανοί αλλά και οι Φιλανδοί φαίνεται να είναι απόλυτα ικανοποιημένοι από όσα κέρδισαν. Καταρχήν τα χρήματα στο ταμείο θα καταβληθούν σε πέντε δόσεις, όπως ήθελε η Άγγελα Μέρκελ, ενώ η εγγυοδοσία ξεκινά από τον Ιούλιο του 2013, όπως επιθυμούσαν οι Φιλανδοί.


Πηγή:  http://www.real.gr/