Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Στις 8.30 το βράδυ σβήνουμε όλοι τα φώτα


Παγκόσμια ευαισθητοποίηση για την «Ώρα της γης»

Συμμετέχουν οι περισσότεροι Δήμοι της Θράκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Αυξάνεται και πληθύνεται το παγκόσμιο κίνημα «Η Ώρα της γης», που καλεί απόψε στις 8.30μμ τους πολίτες όλου του κόσμου να κατεβάσουν για μια ώρα τον γενικό διακόπτη, σε μια ένδειξη ευαισθητοποίησης για το ο περιβάλλον, την κλιματική αλλαγή και την προστασία του πλανήτη που μας φιλοξενεί.

Το ελληνικό υπουργείο Περιβάλλοντος έχει ανακοινώσει ότι στηρίζει την παγκόσμια προσπάθεια της WWF και θα κατεβάσει τους διακόπτες στα 24 κτίρια των υπηρεσιών του, όλους τους εποπτευόμενους φορείς αλλά και τους φορείς διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών.

Το ίδιο θα κάνουν και δεκάδες δήμοι σε όλη την χώρα, ανάμεσα στους οποίους και οι περισσότροι της Θράκης )περιλαμβανομένων των τριών πρωτέυουσών των νομών, δηλαδή της Αλεξανδρούπολης, της Κομοτηνής και την Ξάνθης).

Η «Ώρα της Γης» ξεκίνησε ως κίνημα στο Σίδνεϊ το 2007, όταν 2,2 εκατομμύρια κάτοικοι της αυστραλιανής μεγαλούπολης έσβησαν τα φώτα για 60 λεπτά ως μήνυμα για την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και την εκπομπή αερίων του θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα. Η καμπάνια το 2008 επεκτάθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο και από τότε, κάθε χρόνο επεκτείνεται, φτάνοντας πέρυσι στην εντυπωσιακή συμμετοχή 4.000 πόλεων από όλον τον κόσμο.

Δείτε το επίσημο βίντεο της WWF και του Earthhour, όπου παρουσιάζονται μέσα σε τρία λεπτά όλα όσα έγιναν πέρυσι στα κορυφαία μνημεία όλου του κόσμου.