Επιχείρηση με τον κωδικό «εξοχική κατοικία» ετοιμάζει η κυβέρνηση, με στόχο να τονώσει τα δημόσια έσοδα
ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ;
Επιχείρηση με τον κωδικό «εξοχική κατοικία» ετοιμάζει η κυβέρνηση, με στόχο να βγάλει τη χώρα από τον κύκλο της άναρχης δόμησης και να τονώσει τα δημόσια έσοδα.
Όπως αποκαλύπτει Το Βήμα της Κυριακής (κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο), εντός της επόμενης επταετίας προβλέπεται να κατασκευαστούν και να πωληθούν σε Ευρωπαίους 700 χιλιάδες κατοικίες.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, έχουν ήδη επιλεγεί οι περιοχές σε όλη την Ελλάδα ικανές να σηκώσουν τέτοια σχέδια οργανωμένης δόμησης κατοικιών.
Ενδεικτικά: τα Καμμένα Βούρλα, όπου βρίσκονται τα κάμπινγκ του ΕΟΤ, παραλιακές δημόσιες εκτάσεις στην Ανάβυσσο, η Ρόδος, η Ηλεία, η παραλιακή ζώνη του Μύτικα στην Αιτωλοακαρνανία, τα Σύβοτα Θεσπρωτίας, περιοχές της νοτίου Κρήτης, της Χαλκιδικής, το Φανάρι της Κομοτηνής και η Ηρακλείτσα Καβάλας.
Αντίστοιχες χωροθετήσεις χειμερινών περιοχών προβλέπονται για ορεινές ζώνες, όπως του Παρνασσού, του Καϊμακτσαλάν κλπ.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το σχέδιο υιοθετήθηκε από τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και εγκρίθηκε από τον πρωθυπουργό.
Το σχέδιο στηρίζεται στη βαθιά πεποίθηση ότι η αυθαίρετη δόμηση συντηρεί την παραοικονομία, ενισχύει τη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά, ενώ αφαιρεί έσοδα από το κράτος.
Έχει υπολογιστεί ότι σε κάθε 100τμ νόμιμης οικοδόμησης αντιστοιχούν περίπου 30τμ παράνομης με απώλεια εσόδων κατά μέσο όρο 15.000 ευρώ σε φόρους, εισφορές και άλλα τέλη.
Πηγή: http://www.in.gr/