Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

«Πράσινη» επένδυση-μαμούθ 200 εκατ. ευρώ στην Ξάνθη, που επιβεβαιώνεται και από τον Ξυνίδη

Αποκαλύπτεται από την εφημερίδα "Επενδυτής" και εκτιμάται ότι μπορεί να αλλάξει την φυσιογνωμία της περιοχής αλλά και τον ενεργειακό χάρτη της χώρας

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ &
ΤΙ Ο ΞΑΝΘΙΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ;

 Μια επένδυση που είναι δυνατόν να αλλάξει τη φυσιογνωμία της περιοχής και να την εκτινάξει αναπτυξιακά αλλά, ταυτόχρονα, να αλλάξει τον ενεργειακό χάρτη της χώρας πρόκειται να υλοποιηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα στην Ξάνθη.

Όπως δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Κόσμος του Επενδυτή» πρόκειται για μια επένδυση που θα καταστήσει βιομηχανικό προϊόν μια επαναστατική ανακάλυψη ιταλών επιστημόνων, την πατέντα των οποίων έχει αγοράσει η εταιρία Defcalion Green Technologies ώστε να κατασκευάζει μονάδες που θα παράγουν ηλεκτρική και θερμική ενέργεια από τη σύντηξη υδρογόνυ και νικελίου και θα ονομάζονται Hyperion.


Επένδυση 200 εκατ. ευρώ για τη μονάδα στην Ξάνθη


Η επένδυση ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ ξεκινά το επόμενο διάστημα καθώς οι υπεύθυνοι της Εταιρίας έχουν αγοράσει ήδη παλαιό εργοστάσιο στην περιοχή της Ξάνθης (δεν πρόκειται για τη ΣΕΒΑΘ φυσικά) και προχωρούν άμεσα στην υλοποίηση της επένδυσης, υπολογίζοντας ότι τον Οκτώβριο θα ξεκινήσει η παραγωγική διαδικασία, με στόχο τις 300.000 συσκευές το χρόνο που θα απορροφηθούν από την ελληνική και τη βαλκανική αγορά.
Υπολογίζεται ότι μέχρι το 2012 θα δημιουργηθούν 215 άμεσες μόνιμες θέσεις εργασίας στην Ξάνθη ενώ 2.500 άτομα θα απασχοληθούν στο συνολικό δίκτυο πωλήσεων και υποστήριξης σε όλη την Ελλάδα. Μέσα στη μονάδα που θα γίνει στην Ξάνθη θα δημιουργηθεί ερευνητικό κέντρο με 25 εξειδικευμένους επιστήμονες. Για τη λειτουργία του εργοστασίου, αναφέρεται ότι είναι σε εξέλιξη η κατασκευή μιας γιγαντιαίας συσκευής Hyperion που θα καλύπτει με 1 μεγαβάτ τις ανάγκες του εργοστασίου σε ενέργεια.
Όπως αναφέρεται στον Κόσμο του Επενδυτή, μέσα στο Μάρτιο είναι πολύ πιθανό οι υπεύθυνοι της εταιρίας να προχωρήσουν στην επίσημη παρουσίαση της εφεύρεσης και των σχεδίων τους Υπολογίζουν ότι αν κυλήσουν όλα ομαλά θα ανατραπεί το ενεργειακό περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής με την Ελλάδα και την Ξάνθη, να διαδραματίζουν κομβικό ρόλο σε αυτό το νέο τοπίο.


Επιβεβαιώνουν από το γραφείο του Σ. Ξυνίδη.


Σύμφωνα με πληροφορίες του XanthiPress.gr και, όπως φαίνεται και από το δημοσίευμα, η υπόθεση αυτή έχει αρκετή προεργασία και η επιλογή της Ξάνθης δεν είναι τυχαία. Όμως από το Γραφείο του καθύλην αρμόδιου Αν. Υπουργού και Βουλευτή Ξάνθης Σωκράτη Ξυνίδη αρκέστηκαν να επιβεβαιώσουν την ακρίβεια του δημοσιεύματος, αλλά απέφυγαν να παράσχουν οποιαδήποτε άλλη πληροφορία.

Αναμένεται πάντως, ότι το επόμενο χρονικό διάστημα από την πλευρά του Σωκράτη Ξυνίδη θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση για το ζήτημα της επένδυσης που είναι δυνατόν να αντιστρέψει εντυπωσιακά το οικονομικό τοπίο της περιοχής και τις ενεργειακές ισορροπίες στην ευρύτερη περιοχή. Άλλωστε το είδος της επένδυσης παραπέμπει αρκετά στις προσδοκίες που κατά καιρούς έχει εκδηλώσει ο Αν. Υπουργός


Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/