Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Το φυσικό αέριο πάει στο...νοσοκομείο Κομοτηνής!

Ετσι θα λειτουργεί σύντομα το Σισμανόγλειο, που ως σήμερα στηρίζει τη λειτουργία του μόνο στο ηλεκτρικό ρεύμα και το πετρέλαιο

ΑΠΟ ΠΟΤΕ;


Από τον ερχόμενο Οκτώβριο θα λειτουργεί το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής με Φυσικό Αέριο, εξοικονομώντας πόρους μια και η γενική λειτουργία του Νοσοκομείου στηρίζεται στο ηλεκτρικό ρεύμα και στο πετρέλαιο.

Αυτό δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο Δ/της του νοσοκομείου Ηρακλής Χατζηνέστωρος, οποίος αναφέρθηκε και στην περαιτέρω εξοικονόμηση που έχει σημειωθεί από την περιστολή της σπατάλης σε ότι αφορά την περίθαλψη των ασθενών, χωρίς αυτό να σημαίνει έκπτωση της ποιότητας της παρεχόμενης περίθαλψης.

Εξοικονόμηση πόρων έχει παρατηρηθεί και λόγω του γεγονότος ότι το Σισμανόγλειο συνδιαλέγεται απευθείας με τις Φαρμακευτικές εταιρείες, εξασφαλίζοντας πολύ καλύτερες τιμές λόγω του ανταγωνισμού.

«Τα πάντα θα καταγράφονται σε ότι αφορά τον ασθενή που εισάγεται στο νοσοκομείο, τις εξετάσεις του και τα φάρμακά του και αυτό θα γίνει σε όλα τα νοσοκομεία, προκειμένου να συνταχθεί ο υγειονομικός χάρτης όλων των νοσοκομείων , που θα είναι έτοιμος τον ερχόμενο Μάϊο «σημείωσε ο κ. Χατζηνέστωρος.

«Το τρίπτυχο που έχουμε βάλλει ως στόχο είναι πληρότητα-υψηλή περίθαλψη-γρήγορη ίαση», σημείωσε ο κ. Χατζηνέστωρος.

Αναφερόμενος στο θέμα των ελλείψεων ο κ. Χατζηνέστωρος τόνισε ότι υπάρχει πρόβλημα με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ωστόσο τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα τώρα για το νοσηλευτικό προσωπικό και τους 5 γιατρούς που αναμένονται, μεταξύ αυτών και ένας αναισθησιολόγος.

Για τα έργα που προγραμματίζονται ο κ. Χατζηνέστωρος στάθηκε στην αλλαγή της διαμόρφωσης του χώρου του τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, με την αίθουσα καρδιοαναπνευστικής αναζωγόνησης, το θάλαμο βραχείας νοσηλείας και το παθολογικό ιατρείο που διαθέτουν από 6 κλίνες. Επίσης ανέφερε ότι είναι στα σκαριά το κέντρο ψυχικής υγείας και το τμήμα ΟΚΑΝΑ.

Σε ότι αφορά το νέο νοσοκομείο, ο κ. Χατζηνέστωρος εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα κατασκευασθεί μια και οι εξελίξεις είναι θετικές και η ΔΕΠΑΝΟΜ βρίσκεται στο στάδιο της εκπόνησης της μελέτης δημοπράτησης.


Πηγή:  http://www.telegramm.gr/