Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Σε Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών μετατρέπεται το Στρατόπεδο Συμεωνίδη στην Ξάνθη;

Εντονότατη η φημολογία, που ανάγκασε τον πρώην υπουργό και νυν βουλευτή Α. Κοντό να καταθέσει ερώτηση στη Βουλή προς τους υπουργούς Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ


ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ
Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελο Βενιζέλο

Τον Υπουργό Προστασίας του πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή


Θέμα: Κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών στην Ξάνθη.


Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στους πολίτες της Ξάνθης από την είδηση που κυκλοφορεί στην τοπική κοινωνία, χωρίς να διαψεύδεται από κανένα, ότι ήδη έχουν ξεκινήσει εργασίες μετατροπής του στρατοπέδου Στεφανίδη σε κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών και ότι ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν και άλλα στρατόπεδα του νομού για τον σκοπό αυτό.

Η τοπική κοινωνία δικαίως ανησυχεί, και δίκαια αντιστέκεται και αρνείται να αποδεχτεί μια τέτοια ενέργεια, αφού σε όλα τα άλλα προβλήματα που ήδη αντιμετωπίζει από την βαθειά κρίση που η Κυβέρνηση καταδίκασε τους πολίτες της Ξάνθης, έχει τώρα να αντιμετωπίσει και όλες τις συνέπειες μιας τέτοιας ενέργειας, που ουσιαστικά θα βάλει την ταφόπλακα της πλήρους υποβάθμισης της Ξάνθης. Αισθάνονται δε ότι η Κυβέρνηση τους θεωρεί ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Εάν η είδηση είναι ακριβής τότε η επιλογή του στρατοπέδου Στεφανίδη δημιουργεί ειδικά στον Δήμο Ξάνθης πολύ μεγάλο πρόβλημα αφού στο στρατόπεδο αυτό η Τοπική κοινωνία ήθελε να δημιουργηθούν σχολεία (Γυμνάσιο και Λύκειο), και να εγκατασταθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία της. Επιπλέον ο Δήμος Ξάνθης αποδίδει μεγάλη σημασία στο χώρο αυτό

αφού με την διάνοιξη της οδού Σάρδεων που περνάει από το στρατόπεδο θα αποσυμφορηθεί σε μεγάλο ποσοστό η κυκλοφορία των οχημάτων που αποτελεί πολύ μεγάλο πρόβλημα για την πόλη μας. Στο ίδιο στρατόπεδο προβλέπεται και η κατασκευή των νέων δεξαμενών της ΔΕΥΑΞ.


Κατόπιν αυτών ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί

Εάν ευσταθούν οι πληροφορίες για την δημιουργία Κέντρου Υποδοχής λαθρομεταναστών στην Ξάνθη, εάν ναι ποιες περιοχές επελέγησαν και γιατί ελήφθη μια τέτοια απόφαση η οποία έρχεται σε άμεση αντίθεση με την βούληση της τοπικής κοινωνίας και αντιστρατεύεται την ανάπτυξη της περιοχής:

.