Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Το Εφετείο Θράκης αθώωσε τον πρώην νομάρχη Καβάλας

ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ
ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ
ΠΟΛΥΚΡΟΤΗ ΑΥΤΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΙΣ 
ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΤΩΝ
ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ
ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ;



Αθώο έκρινε το Εφετείο Θράκης τον πρώην νομάρχη Καβάλας Θεόδωρο Καλλιοντζή, ο οποίος κατηγορούνταν για παράβαση καθήκοντος, καθώς φερόταν πως καθυστερούσε την ολοκλήρωση ένορκης διοικητικής εξέτασης σχετικά με επίμαχες κρίσεις υπαλλήλων της διεύθυνσης Κτηνιατρικής της πρώην νομαρχίας.

Η κατηγορία αφορούσε τις προαγωγές που έλαβαν κτηνίατροι της διεύθυνσης Κτηνιατρικής της νομαρχίας Καβάλας, μεταξύ των οποίων και ο σημερινός προϊστάμενος της υπηρεσίας, τη στιγμή που εκκρεμούσαν εις βάρος τους έρευνες των διωκτικών αρχών κι ενώ το σκάνδαλο της ελληνοποίησης αμνοεριφίων απασχολούσε έντονα την επικαιρότητα.

Η υπόθεση είχε έρθει στο φως από καταγγελίες του τότε επικεφαλής της νομαρχιακής αντιπολίτευσης (και νυν βουλευτή Καβάλας του ΠΑΣΟΚ) Δημήτρη Παπουτσή και του νομαρχιακού συμβούλου Άγγελου Σμυρλόγλου. Η δίωξη σε βάρος του νομάρχη Καβάλας ασκήθηκε έπειτα από αγωγή που κατέθεσε εναντίον του η πρώην υπάλληλος της διεύθυνσης Κτηνιατρικής της νομαρχίας Καβάλας Γεωργία Δαυίδ.

Στη δίκη, που διεξήχθη στο εφετείο Θράκης, ως μάρτυς κατηγορίας κατέθεσε η πρώην κτηνίατρος της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Καβάλας (και νυν επικεφαλής της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής) Γεωργία Δαυίδ, η οποία υπηρετούσε στην ίδια υπηρεσία και έβλεπε… την πόρτα του πειθαρχικού ή κάποια δυσμενή μετάθεση κάθε φορά που προχωρούσε σε καταγγελίες και επίσημες αναφορές για τον τρόπο λειτουργίας της υπηρεσίας.

Ο πρώην νομάρχης υποστήριξε ότι ενήργησε ταχύτατα, στέλνοντας στον εισαγγελέα και στο υπηρεσιακό συμβούλιο το πόρισμα της ΕΔΕ μόλις αυτή ολοκληρώθηκε. Επεσήμανε ακόμη ότι δεν δόθηκε καμία παράνομη προαγωγή σε υπάλληλο της διεύθυνσης Κτηνιατρικής, καθώς από τους υπαλλήλους οι δύο που είχαν κριθεί κατάλληλοι για προαγωγή δεν την αποδέχτηκαν γιατί δεν την είχαν ζητήσει.


Πηγή:  http://www.makthes.gr/