Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Δυναμική βελτίωση και αξιοποίηση του κάμπινγκ Φαναρίου

Θα διαμορφωθεί χώρος λουομένων προσβάσιμος σε άτομα με κινητικά προβλήματα

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΤΑ ΑΥΓΗ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ;


Στην απόφαση άμεσης αξιοποίησης του κάμπινγκ Φαναρίου επεσήμαναν κατά τη διάρκεια επίσκεψής τους στο χώρο το μεσημέρι της Τετάρτης 16 Μαρτίου 2011, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρης Γιαννακίδης, η Πρόεδρος της Εταιρίας Τουριστικής Ανάπτυξης ΑΕ Αυγή Μαρκοπούλου και ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης.

Το Κάμπινγκ Φαναρίου θεωρείται η αιχμή του δόρατος της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής της Ροδόπης με επιβεβλημένη τη δημιουργία ενός σταθερού πλαισίου λειτουργίας, στο οποίο πρωτεύοντα ρόλο πρέπει να έχει η αυτοδιοίκηση, όπως αναδείχθηκε και από τη σημερινή συνάντηση.

Η κ. Μαρκοπούλου ανακοίνωσε ότι έχουν εκπονηθεί δύο σχέδια για την περιοχή Φαναρίου, ένα σχετικό με την περιοχή γύρω από τη λίμνη, το οποίο στοχεύει στην ανάδειξη των οικοτουριστικών πόρων και το άλλο αφορά στη βελτίωση του κάμπινγκ σύμφωνα με τις απαραίτητες προδιαγραφές.

«Το κάμπινγκ θα βγει σε διαγωνισμό, για το δε άλλο έργο θα γίνει οριστική μελέτη και στη συνέχεια θα κατασκευαστεί με κοινοτικά κονδύλια» δήλωσε μετά την επίσκεψή της η Πρόεδρος της ΕΤΑ ΑΕ και πρόσθεσε ότι προχωράει ένας συνολικότερος σχεδιασμός για τον δρόμο που συνδέει την περιοχή με το κάμπινγκ και το χωριό προκειμένου να διαμορφωθούν ποδηλατόδρομοι καθώς και παρατηρητήριο πουλιών.

Συμφώνησε δε να εξεταστεί θετικά η πρόταση να διαμορφωθεί ένας χώρος λουομένων, προσβάσιμος σε άτομα με κινητικές δυσκολίες. Πρόσθεσε ότι θα υπάρξει ένας απαραίτητος χρόνος διαβούλευσης προκειμένου να καταθέσουν τις απόψεις τους και οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Γιαννακίδης έδωσε έμφαση στη σπουδαιότητα παρουσίας της κεντρικής εξουσίας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, αλλά και στην ιδέα να διαμορφωθεί ένας χώρος προσβάσιμος για άτομα με κινητικά προβλήματα στο κάμπινγκ Φαναρίου.

«Προσκαλέσαμε την κεντρική εξουσία στην περιφέρειά μας, με σκοπό ν’ αναδείξουμε ακίνητα που βρίσκονται στην κυριότητα της Εταιρίας Τουριστικής Ανάπτυξης, στοχεύοντας μέσα από τη διαβούλευση και τη συνέργια με την τοπική αυτοδιοίκηση ν’ αναδείξουμε το παραγόμενο τουριστικό προϊόν. Είχε προηγηθεί μια συνάντηση που έλαβε χώρα στην Αθήνα, παρουσία του υφυπουργού Γιώργου Πεταλωτή όπου εκφράστηκε η επιθυμία να παραστεί η ηγεσία της ΕΤΑ. Ξεκινήσαμε τις επισκέψεις από την Καβάλα και τη Δράμα, συνεχίσαμε στην Ξάνθη και μετά τη Ροδόπη θα επισκεφθούν την Αλεξανδρούπολη, με σκοπό ν’ αναδείξουμε κατά το δυνατόν και με τον καλύτερο τρόπο ανενεργά ακίνητα», κατέληξε ο Περιφερειάρχης.

Να σημειωθεί, ότι την κ. Μαρκοπούλου συνόδευαν ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΑ Δημήτρης Λάμπρου, ο επικεφαλής του ΕΣΠΑ Γιάννης Ξυπόλυτος και ο διευθυντής Ανάπτυξης Χαράλαμπος Φωτόπουλος.