Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Πρόστιμα σε Κομοτηναίους οπαδούς του κινήματος «Δεν πληρώνω»

Εφτασαν και στη Θράκη
οι πρώτες ειδοποιήσεις
σε παραβάτες των διοδίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ
ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΑ


Οι εταιρείες εκμετάλλευσης και διαχείρισης ελληνικών αυτοκινητοδρόμων, επικαλούμενες το γράμμα του Νόμου, ζητούν καταβολή του τέλους διοδίων, από οδηγούς που δεν πλήρωσαν κατά τη διέλευση των σταθμών Προσπάθεια εκφοβισμού των πολιτών, που απειλούνται με πρόστιμο 50πλάσιο του αρχικού τέλους διοδίων, εφόσον δεν προβούν σε εξόφληση εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος

«Επιβολή προστίμου για παράβαση μη καταβολής διοδίων», ανέγραφε η ειδοποίηση που έλαβε Κομοτηναίος συμπολίτης μας, με την οποία συγκεκριμένη εταιρεία εκμετάλλευσης και διαχείρισης ελληνικών αυτοκινητοδρόμων, τον καλεί να καταβάλλει το σχετικό τέλος διοδίων, που δεν πλήρωσε κατά τη διέλευση σταθμού διοδίων. Το κίνημα «Δεν πληρώνω» ποινικοποιήθηκε και κατ’ επέκταση και οι παραβάτες, οι οποίοι απειλούνται με πρόστιμο 50πλάσιο του αρχικού τέλους διοδίων, εφόσον δεν προβούν σε εξόφληση εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος.

Το πρόστιμο που έφτασε στα χέρια του συμπολίτη μας με ημερομηνία 22 Μαρτίου, βεβαίωνε παράβαση που διαπράχτηκε στις 24 Δεκεμβρίου 2010. Σε αυτό η ανώνυμη εταιρεία εκμετάλλευσης και διαχείρισης ελληνικών αυτοκινητοδρόμων, ανέγραφε τα εξής, «σας στέλνουμε συνημμένως, την αριθ. 1652/24.12.2010 έκθεση βεβαίωσης προστίμου, από παράβαση τέλους διοδίων, σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 1799/88 του Νόμου 2938/01 και παρακαλούμε, αφού καταβάλλετε το αργότερο εντός 20 ημερών σε οποιοδήποτε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, το ποσόν που αναγράφουμε στην παράβαση, να μας αποστείλετε την απόδειξη της Τράπεζας ταχυδρομικώς στην άνω διεύθυνση, σημειώνοντας επάνω τον αριθμό πρωτοκόλλου της παράβασης ή με fax. Υπενθυμίζουμε εδώ, ότι πάντοτε σύμφωνα με τις διατάξεις του άνω Νόμου 1799/88, η μη εξόφληση της οφειλής σας εντός 20 ημερών συνεπάγεται προσαύξηση στο 50πλάσιο του τέλους διοδίων.

Υ.Γ. Σε περίπτωση που είχατε μεταβιβάσει το αυτοκίνητό σας την ημερομηνία που έγινε η παράβαση παρακαλούμε να μας αποστείλετε υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 με τα πλήρη στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, πόλη, οδό, αριθμό και ταχ. κωδ.), του νέου ιδιοκτήτη».

Πάντως το κλίμα αντίστασης κατά των διοδίων δεν κάμπτεται, αφού πρόσφατα μέλη όλων των κινημάτων «Δεν Πληρώνω», αποφάσισαν πανελλαδική κινητοποίηση κατά των διοδίων στις 27 Μαρτίου. Συγκεκριμένα αποφασίστηκαν ατομικές και συλλογικές δράσεις, όπως και επέκταση του κινήματος και σε άλλους τομείς της ελληνικής κοινωνίας. Επίσης, αποφασίστηκε να εκδοθεί ψήφισμα που θα τονίζεται ότι συνεχίζεται ο αγώνας για κατάργηση των διοδίων, όπως και ότι δεν θα καταβάλλεται σε καθημερινή βάση το αντίτιμο στα διόδια. Επίσης, προβλέπονται συλλογικές δράσεις κυρίως στα κεντρικά διόδια, όπως ενημερωτικές ημερίδες, ενώ αποφασίστηκε να διευρυνθεί το Κίνημα, και σε άλλους τομείς της ελληνικής κοινωνίας, όπως είναι οι τράπεζες, οι εφορίες αλλά και οι ΔΕΚΟ.


Πηγή:  http://www.xronos.gr/