Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Χωρίς καράβι η Σαμοθράκη για δύο μήνες!


Η εταιρεία με επιστολή στους φορείς της περιοχής ενημερώνει πως το ΣΑΟΣ 2 τα τελευταία τρία χρόνια δεν πραγματοποίησε την δίμηνη ακινησία ανά έτος ως όφειλε βάση της νομοθεσίας

ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ;



Χωρίς καράβι μένει η Σαμοθράκη για δύο μήνες και συγκεκριμένα από τις 21 Μαρτίου μέχρι και τις 20 Μαΐου. Η εταιρεία με επιστολή της που κοινοποιεί στους φορείς της περιοχής τους ενημερώνει πως το ΣΑΟΣ 2 τα τελευταία τρία χρόνια δεν πραγματοποίησε την δίμηνη ακινησία ανά έτος ως όφειλε βάση της νομοθεσίας.

Για το 2011 η εταιρεία , όπως σημειώνει στην ανακοίνωση της, είχε προγραμματίσει την δίμηνη ακινησία του καραβιού, αφού πρώτα ανεφοδίαζε το ΝΟΝΑ ΜΑΙΡΗ με τα απαραίτητα πιστοποιητικά κλάσης, το οποίο στην συνέχεια θα χρονομίσθωνε. Ωστόσο όπως είναι γνωστό το ΝΟΝΑ ΜΑΙΡΗ στερείται πιστοποιητικά καθώς έχουν αφαιρεθεί από τον Ελληνικό Νηογνώμονα και για αυτό το λόγο έχουν ξεκινήσει διαδικασίες ένταξης του στον Ρωσικό Νηογνώμονα.

Το γεγονός όμως της εκποίησης του πλοίου από τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης προκειμένου η εταιρεία να απομακρύνει τα ακινητοποιημένα πλοία από το Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ουσιαστικά ακυρώνει την προσπάθεια να λάβει τα χαρτιά το ΝΟΝΑ ΜΑΙΡΗ.

Με βάση τα παραπάνω η εταιρεία τονίζει πως δεν μπορεί να εξασφαλίσει δρομολόγιο για το νησί για δύο μήνες και επέλεξε τις συγκεκριμένες ημερομηνίες προκειμένου όπως αναφέρει να μη δημιουργηθεί πρόβλημα τους καλοκαιρινούς μήνες.


Πηγή:  http://www.statusradio.gr/