Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Ο Πασχάλης Τσαρούχας "ακούμπησε" τους νέους του Διδυμότειχου

Στην γλώσσα τους μίλησε
ο εβρίτης δημοφιλής ηθοποιός,
κάνοντάς τους μαθήματα
οδικής συμπεριφοράς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Στην γλώσσα των νέων του Διδυμοτείχου, ήρθε να μιλήσει ο γνωστός ηθοποιός και συγγραφέας Πασχάλης Τσαρούχας, προσκεκλημένος της Ένωσης Γονέων της πόλης, μεταφέροντας προσωπικές του εμπειρίες και απόψεις για την οδική συμπεριφορά στην άσφαλτο.

Με νωπές ακόμη τις μνήμες, από συνομηλίκους τους που χάθηκαν καβάλα στις δίκυκλες, έδωσε με τον δικό του παραστατικό τρόπο να καταλάβουν, πότε και πως μπορεί κάποιος να χαίρετε με ασφάλεια την έκσταση της οδήγησης μιας μηχανής.

«Η αλήθεια είναι ότι εγώ δεν μιλάω στα παιδιά όπως οι δάσκαλοι και οι γονείς τους. Φαίνεται πως αυτό που μπορώ να κάνω είναι να μιλάω στην ψυχή τους, γιατί στην ουσία και γω παραμένω ακόμη παιδί.»δήλωσε στην telegramm.

Επίκαιρος όσο ποτέ, μετά και τα τελευταία δυσάρεστα γεγονότα στην περιοχή, αλλά και την πρόσφατη κινητοποίηση Δήμου και φορέων με διαμαρτυρίες και αποκλεισμούς κόμβων για τις φονικές κακοτεχνίες του οδικού τμήματος στον κάθετο άξονα έσπευσε να σχολιάσει πως πέρα από διεκδικήσεις,« ο ιδανικός τρόπος για να αποφεύγονται ανάλογα περιστατικά είναι να είμαστε συνειδητοί οδηγοί. Υπάρχει ένας δρόμος με πρόβλημα, άρα εμείς πρέπει να προσέχουμε. Πρώτο μέλημα μας είναι να προσαρμόσουμε τον τρόπο που συμπεριφερόμαστε οδικά, σε σχέση με το περιβάλλον μας.»

Ο Εβρίτης στην καταγωγή καλλιτέχνης παραβρέθηκε στο βιβλιοπωλείο «ΠΑΠΥΡΟΣ» για την παρουσίαση του τελευταίου συγγραφικού του έργου.

Πρόκειται για το παιδικό βιβλίο «Ο Μπίλης Καντίλης τρέχει στο Paris-Dakar» το πρώτο βιβλίο στον κόσμο με κεντρικό θέμα την μοτοσικλέτα, επιχειρώντας να γνωρίσει στα παιδιά τον μυθικό της κόσμο και να εξάψει την φαντασία τους, χωρίς αναστολές και αυταπάτες.

Πάντως η ζεστή εμπειρία που αποκόμισε από την επίσκεψη του στο Διδυμότειχο υπάρχει, ο σπόρος μπήκε, και αυτό όπως μας είπε, μπορεί να αποτελέσει το επόμενο συγγραφικό του ερέθισμα!


Πηγή:  http://www.telegramm.gr/