Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Απίστευτο! Είχαν γίνει καταγγελίες για το μωρό που βίασε και σκότωσε ο πα-τέρας του και οι αρχές τις αγνόησαν

Το μόλις 18 μηνών κοριτσάκι κηδεύτηκε στην Ξάνθη ενώ ο πατροκτόνος προφυλακίστηκε στην Θεσσαλονίκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ "ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ"


Ένα κοριτσάκι, μόλις 18 μηνών, κακοποιήθηκε σεξουαλικά και σωματικά από τον ίδιο του τον πατέρα -τέρας και κατέληξε έπειτα από τα σοβαρά τραύματα που έφερε.

Τον Αύγουστο του 2010 για την συγκεκριμένη περίπτωση είχε λάβει καταγγελία η Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή Για Τα Παιδιά SOS 1056 και είχε προβεί σε επιτόπια παρέμβαση. Ωστόσο, κατόπιν του απαραίτητου εργαστηριακού ελέγχου, τα παιδιά επέστρεψαν στο οικείο περιβάλλον τους καθώς, όπως ενημέρωσαν Το Χαμόγελο του Παιδιού, οι ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει αυτή η ομάδα πληθυσμού δεν επιτρέπει ουσιαστικότερη παρέμβαση στον τρόπο ζωής τους αφού πρόκειται για αθίγγανους!

Τον Οκτώβριο του 2010 έλαβε εκ νέου καταγγελία στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή Για Τα Παιδιά SOS 1056 και την είχε διαβιβάσει άμεσα στις αρμόδιες αρχές. "Δε μπορούμε πλέον παρά να αναρωτηθούμε πόσα ακόμη παιδιά βιώνουν καθημερινά την κακοποίηση παρά τις καταγγελίες που φτάνουν στις αρμόδιες υπηρεσίες οι οποίες, όπως φαίνεται, αδυνατούν να αναγνωρίσουν και να επιλύσουν το πρόβλημα", τονίζουν οι άνθρωποι του οργανισμού.
O Πρόεδρος του οργανισμού Kώστας Γιαννόπουλος αποκαλύπτει στο TLIFE πως οι αρμόδιες υπηρεσίες άφησαν να επιστρέψει το κοριτσάκι στο ακατάλληλο περιβάλλον που ζούσε και να έχει αυτή την τραγική κατάληξη.
"Αυτό είναι η πολλοστή φορά που γίνεται! Εμείς δεχόμαστε καταγγελίες, κάνουμε παρέμβαση και μετά οι αρμόδιες υπηρεσίες κάνουν αυτό που έκαναν και στη συγκεκριμένη περίπτωση. Με αυτό το περιστατικό έχουν να κάνουν οι υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης, η Πρόνοια κλπ.
Υπήρξε και δεύτερη καταγγελία και δεν μέναμε μόνο σε αυτό. Τα παιδιά τα παίρναμε κιόλας αλλά τα επέστρεφαν... Μιλάμε σαν οργανισμός σήμερα, επειδή μόλις διασταυρώσαμε το όνομα του παιδιού και καταλάβαμε ότι πρόκειται για αυτή την περίπτωση. Για εμάς ήταν μυστικό το όνομα, οι δημοσιογράφοι το ξέρανε... καταλαβαίνετε!"
Δόθηκε εισαγγελική εντολή, τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και είπαν ότι έπρεπε να απομακρυνθούν από το περιβάλλον. Τα παιδιά βρέθηκαν μόνα τους στο δρόμο εγκαταλειμμένα, έγινε η καταγγελία και ειδοποιήθηκε η αστυνομία. Τα πήραμε τα παιδιά και έγινε ό,τι σας είπα. Οι καταγγελίες γίνονταν ανώνυμες από γείτονες...
Η ουσία είναι ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο. Δυστυχώς σε λίγο καιρό θα ξαναμιλάμε για ανάλογη περίπτωση αν δεν αλλάξουν τα πράγματα. Δεν μπορούμε να λεγόμαστε κοινωνία που ενδιαφέρεται για τα παιδιά και να γίνονται όλα αυτά στις μέρες μας. Πρέπει να γίνει μια ουσιαστική επένδυση... Είναι θέμα νοοτροπίας... Αυτά τα λίγα παιδιά που κινδυνεύουν στην Ελλάδα μπορούν να σωθούνε. Δίνουμε εκατομμύρια για να σωθούνε παιδιά στον υπόλοιπο κόσμο και έχουμε παιδιά που πεθαίνουν στη διπλανή μας πόρτα και δεν κάνουμε τίποτα. Όλα παδιά είναι σίγουρα... Αλλά ας κάνουμε κάτι και για τα δικά μας. Για το 2010 δεχτήκαμε καταγγελίες για 1.000 παιδιά!"

 
Πηγή:  http://www.tlife.gr/