Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Το pregame του τελικού του κυπέλλου της ΕΠΣ Ξάνθης

Στις 4.30μμ στο γήπεδο του ΑΟΞ τίθενται αντιμέτωπες ο Ορφέας και ο Ατρόμητος Χρύσας, διεκδικώντας το τρόπαιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Όλα έτοιμα είναι για την διεξαγωγή του 33ου Τελικού του Κυπέλλου ΕΠΣ Ξάνθης, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη (30/03 και ώρα 16:30) στο γήπεδο του ΑΟΞ με φιναλίστ τον περσινό κατακτητή του Κυπέλλου, πολυνίκη του θεσμού και πρωτοπόρου στην Δ΄ Εθνική Ορφέα Ξάνθης και του αουτσάιντερ Ατρομήτου Χρύσας που φέτος στην Super Extra έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία και βλέπει το τελικό ως ευκαιρία για διάκριση. Για τον Ορφέα Puma Ξάνθης (Δ' Εθνική).



Το μεγάλο φαβορί του τελικού αναμφίβολα είναι ο Ορφέας Ξάνθης, η ομάδα που αγωνίζεται στην Δ' Εθνική κατηγορία και με τις εκπληκτικές εμφανίσεις της βρίσκεται στην πρώτη θέση και είναι ένα από τα φαβορί για άνοδο στην Γ΄ Εθνική. Ο Ορφέας Ξάνθης έχει ήδη κατακτήσει 7 φορές το Κύπελλο, με πρώτη το 1998, δηλαδή μέσα σε 13 χρόνια, ενώ έχει την ευκαιρία να γίνει ο μόνος πολυνίκης του θεσμού, αφού αυτήν την στιγμή μοιράζεται την πρώτη θέση με την Ασπίδα Ξάνθης.



Σχετικά εύκολα έφτασε στον Τελικό Κυπέλλου ΕΠΣ Ξάνθης, αν και δεν είχε και τόσο εύκολο πρόγραμμα, αφού πολλές από τις ομάδες που αντιμετώπισε είχαν ως σκοπό το Κύπελλο. Έτσι λοιπόν στην πρώτη φάση αντιμετώπισε τα Φίλια και πέρασε εύκολα με 5-0, στην επόμενη φάση νίκησε με 2-0 στο ντέρμπι με τον Πετεινό που είχε αξιώσεις, στην Γ΄ φάση πέρασε στην κλήρωση, ενώ στην Δ' Φάση το εμφατικό 8-3 απέναντι στον Φίλιππο Δροσερού έδειξε ότι το Κύπελλο είναι σοβαρός στόχος της ομάδας. Στον ημιτελικό που ήταν διπλός αγώνας, βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-0 από την ομάδα που ίσως μπορούσε να τον ανταγωνιστεί, τον Εχίνο που πλέον δεν αγωνίζεται στην Δ΄ Εθνική για οικονομικούς λόγους. Στην επανάληψη στο γήπεδο του ΑΟΞ, ο Ορφέας πήρε την νίκη με 1-0 στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση, εκεί πέτυχε και δεύτερο τέρμα στο 115΄και πήγε στον μεγάλο Τελικό. Πρώτος σκόρερ στο Κύπελλο Ξάνθης για την ομάδα είναι οι Χουσεΐνογλου Ερντίνς και Καλετζή Γιασίν με 4 τέρματα, ενώ τρία γκολ έχει σημειώσει και ο Μουμίνογλου Τουγιάλ.



Α΄Φάση: ΠΑΣ Φιλίων - Ορφέας Ξάνθης 0-5 (Καλεντζή 2, Τουγιάλ, Τορομανίδης, Λαζάρου)

Β΄Φάση: Ορφέας Ξάνθης - Άρης Πετεινού 2-0 (Μουμίνογλου Τουγιάλ 2)

Γ΄Φάση: Προκρίθηκε μετά από κλήρωση

Δ΄Φάση: Ορφέας Ξάνθης - Φίλιππος Δροσερού 8-3 (Χουσεϊνογλου 3,Καλεντζή 2, Κοτρώτσιος, Σουκρή Ογλού, Μαυρίδης - Τουργκάϊ, Σερίφ, Φεράτ)



1ος Ημιτελικός: Εχίνος Σπορ - Ορφέας Ξάνθης 1-0 (Ξανθόπουλος Δάνης 88΄)

2ος Ημιτελικός Ορφέας Ξάνθης - Εχίνος Σπορ 2-0 (Χαλήλ Ιμπράημ 8', Χουσεΐνογλου 115΄).

Για τον Ατρόμητο Χρύσας (Super Extra)



Αναμφισβήτητα το αουτσάιντερ στο 33ο Τελικό είναι ο Ατρόμητος Χρύσας, που χάρη σε μια εξαιρετική φετινή σεζόν βρέθηκε στον Τελικό Κυπέλλου. Μια ιστορική ομάδα που φέτος ζει στιγμές του παρελθόντος, κατάφερε να ξεσηκώσει μια ολόκληρη συνοικία και να τις ξεσκονίσει αναμνήσεις από το παρελθόν που η ομάδα ήταν το πρώτο όνομα στον Νομό. Ο Ατρόμητος φυσικά και δεν θα μπορούσε να είναι άτιτλος, αφού έχει ήδη 2 κατακτήσεις στο ενεργητικό του και φιλοδοξεί για μια τρίτη. Πάντως για οι ποδοσφαιριστές του Δημήτρη Μπακάλογλου, δεν έχουν να χάσουν τίποτα από αυτόν τον αγώνα παρά μόνο να κερδίσουν σε περίπτωση που καταφέρουν να σηκώσουν την κούπα.



Ούτε η πορεία του Ατρομήτου για τον Τελικό ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα, αφού χρειάστηκε πολύ ιδρώτας για να φτάσουν στον σκοπό τους, εξ αρχής στις πρώτες 2 φάσεις ξεπέρασε το εμπόδιο του Ορφέας Ν. Αμισσού (Β΄ κατηγορία) με 1-2 και έπειτα της Θράκης Συδινής (Α΄Κατηγορίας) με 0-3, για να ευνοηθεί και αυτή από την κλήρωση και να φτάσει στην Δ' Φάση. Εκεί αντιμετώπισε την ανεβασμένη φέτος Δόξα Σταυρούπολης (Α΄Κατηγορίας) για να κερδίσει με 1-0 και να φτάσει στον Ημιτελικό. Στους διπλούς αγώνες με την άλλη πολυνίκη του θεσμού Ασπίδα Ξάνθης, δεν υπήρχε κανένα τέρμα και οι δύο λευκές ισοπαλίες έδειξαν παράταση και αυτή με την σειρά της πέναλτι. εκεί μίλησε η ψυχή έναντι της βαριάς φανέλας και με μπροστάρη τον τερματοφύλακα Νίκο Καλαϊτζή που απέκρουσε 3 πέναλτι η ομάδα έφτασε στον Τελικό. Για το Κύπελλο πρώτος σκόρερ της ομάδας είναι ο νεαρός Καρασαββίδης Μακεδών με 2 τέρματα, ενώ ακολουθούν άλλοι 5 ποδοσφαιριστές με 1 γκολ.



Α΄Φάση: Ορφέας Ν. Αμισσού - Ατρόμητος Χρύσας 1-2 (Καραφύλλης - Μπουτζώνης αυτ., Αραμπατζόγλου)

Β΄Φάση: Θράκη Συδινής - Ατρόμητος Χρύσας 0-3 (Καρασσαβίδης 2, Κουνταχάρ)

Γ' Φάση: Προκρίθηκε μετά από κλήρωση

Δ' Φάση: Ατρόμητος Χρύσας - Δόξα Σταυρούπολης 1-0 (Βαϊνδερλής)

1ος Ημιτελικός: Ασπίδα Ξάνθης - Ατρόμητος Χρύσας 0-0

2ος Ημιτελικός: Ατρόμητος Χρύσας - Ασπίδα Ξάνθης 0-0 (3-1 πέναλτι)