Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

K. Σκανδαλίδης: "Θέλουμε να ξαναλειτουργήσει το εργοστάσιο Ζάχαρης στην Ξάνθη"


ΤΙ ΑΝΕΦΕΡΕ
ΧΘΕΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΒΖ;


Η επαναλειτουργία των δύο μονάδων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης σε Ξάνθη και Λάρισα και όχι το κλείσιμο των εργοστασίων της είναι η πρόθεση της κυβέρνησης, σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Σκανδαλίδης

«Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να είναι κάτω από τον έλεγχο» της ΑΤΕBank, σημείωσε ο υπουργός, αναφερόμενος στην πρόθεση της ΑΤΕ απεμπλακεί από τη συμμετοχή της σε κάποιες βιομηχανικές μονάδες.

Μιλώντας την Τρίτη στο περιθώριο της συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας σχετικά με τις θυγατρικές της ΑΤΕ, ο υπουργός ανέφερε πως η κυβέρνηση επιδιώκει να επαναλειτουργήσουν τα ζαχαρουργεία στην Ξάνθη και στη Λάρισα, λέγοντας όμως πως «αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να είναι κάτω από τον έλεγχο της τράπεζας».

Αναφερόμενος στο θέμα της συνεταιριστικής επιχείρησης «Δωδώνη», ο Κ.Σκανδαλίδης επισήμανε ότι η κυβέρνηση δεν έλαβε ακόμα κάποια απόφαση, αλλά, όπως υπογράμμισε, στις προθέσεις της είναι μέσα σε οποιαδήποτε σύνθεση να διατηρηθεί ο συνεταιριστικός χαρακτήρας.

 
Πηγή:   http://www.in.gr/