Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

O Aλεξανδρής το παίζει... Καραμανλής

Ο πρώην δήμαρχος Αλεξ/πολης δήλωσε ότι... ξεκουράζεται και δε συμβουλεύει κανέναν, ακολουθώντας τα χνάρια του πρώην πρωθυπουργού

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Ο "ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ" ΕΔΩΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ! ΤΙ ΕΙΠΕ;


"Δεν είμαι σύμβουλος κανενός", δήλωσε ο πρώην δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιώργος Αλεξανδρής, απαντώντας στην έντονη φημολογία των τελευταίων εβδομάδων που τον θέλουν σύμβουλο του Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη. Σύμφωνα με τον κ. Αλεξανδρή, προτεραιότητα για τον ίδιο αποτελεί πλέον η οικογένειά του και η ξεκούρασή του, διαμηνύοντας πως "δεν είμαι σύμβουλος κανενός. Ούτε του κ. Γιαννακίδη ούτε κανενός". Ωστόσο, ο ίδιος, απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση εάν του έγινε πρόταση από τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ και ο ίδιος την αρνήθηκε, λέγοντας και πάλι πως "30 χρόνια στα κοινά είναι πολλά, θέλω να ξεκουραστώ".

Ο κ. Αλεξανδρής παρέθεσε σήμερα το πρωί συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, δίνοντας τις δικές του απαντήσεις για όσα του καταλόγισε πρόσφατα ο νέος Δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης, σχετικά με τις 1000 απευθείας αναθέσεις, αλλά και τη "μαύρη τρύπα" στα ταμεία του Δήμου που ξεπερνά τα 23 εκ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Αλεξανδρή, οι απευθείας αναθέσεις έγιναν για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των εργαζομένων σε ΔΕΠΕΑ και αργότερα στην ΑΝΕΤΑ, ενώ στη συνέχεια, όταν εκκαθαρίστηκαν οι δύο επιχειρήσεις, οι πρόχειροι διαγωνισμοί για έργα έως 45.000 ευρώ γίνονταν με τη συμμετοχή μικροεργολάβων και πάντα δίνονταν έκπτωση ικανοποιητική για το Δήμο.
Όσο για το χρέος, ο κ. Αλεξανδρής σημειώσε πως "στην πράξη, δεν υφίσταται", σημειώνοντας συγκεκριμένα τα εξής:

"Σύμφωνα με την απογραφή που έγινε και στο Δήμο Αλεξανδρούπολης σε εφαρμογή σχετικής απόφασης του ΥΠ.ΕΣ.Δ.Α. για απογραφή σε όλους τους Δήμους, την 31 Δεκεμβρίου 2010 οι συνολικές ανεξόφλητες υποχρεώσεις του Δήμου τιμολογηθείσες και μη τιμολογηθείσες ήταν 7.408.000€.

Εάν δε, από το ανωτέρω ποσό αφαιρεθούν το 1.114.000€ που ήταν το αποθεματικό στο ταμείο του Δήμου για το 2010, η τελευταία δόση της ΣΑΤΑ του 2010, ύψους 1.000.000€ περίπου που πρέπει να έχει ήδη έρθει στο Δήμο, καθώς και ένα ποσό περίπου 700.000€ που αφορούν δαπάνες προμήθειας και έργων και είναι εξασφαλισμένες από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ, Ο.Σ.Κ. κλπ, οι υποχρεώσεις που απομένουν είναι περίπου 7.408.000€ - 2.800.000€ = 4.600.000€.

Εάν προσθέσουμε και περίπου 1.000.000€ το ετήσιο τοκοχρεολύσιο των δανείων φτάνουμε σε ένα συνολικό ποσό υποχρεώσεων 5.600.000€.

Αφήσαμε ως βεβαιωθέντα έσοδα για είσπραξη 4.848.000€. Τα μη βεβαιωθέντα ακόμη έσοδα (μισθώματα, τέλη παρεπιδημούντων, εισφορά καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, παραβάσεις Κ.Ο.Κ. κλπ) ανέρχονται σε 6.051.000€. τα ανωτέρω, αποδεικνύουν ότι στην ουσία δεν υφίσταται χρέος.

Αυτός είναι και ο λόγος που ο Δήμος μας έχει δανειοληπτική ικανότητα, αξιοποιήσιμη στο μέλλον".

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η απάντηση του νέου Δημάρχου Αλεξανδρούπολης.


Πηγή:  http://www.telegramm.gr/