Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Μάθημα φιλίας από Έλληνες και Κύπριους μαθητές

Στην Λευκωσία βρέθηκαν 32 γονείς και μαθητές του 2ου Δημοτκού Σχολείου Αλεξανδρούπολης προκειμένου να συναντήσουν τους Κύπριους μαθητές του Α' και Β' Σχολείου Καϊμακλίου

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΕΚΕΙ;




Το αεροπλάνο για Λευκωσία πήραν στις 17 Μαρτίου 32 γονείς και μαθητές του 2ου Δημοτκού Σχολείου Αλεξανδρούπολης προκειμένου να συναντήσουν τους Κύπριους μαθητές του Α' και Β' Σχολείου Καϊμακλίου.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων του Καϊμακλίου υποδέχτηκε την ελληνική αποστολή παραδίδοντας μαθήματα φιλίας και φιλοξενίας. Την τελετή αδελφοποίησης χαιρέτησαν η δήμαρχος Λευκωσίας , Ελένη Μαύρου, ο διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσης Ελπιδοφόρος Νεοκλέους, ο Πρόεδρος Σχολικής Εφορείας Λευκωσίας Νίκος Ματθαίου και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Α' και Β' Σχολείου Καϊμακλίου Σταύρος Κόκκινος. Την ελληνική πλευρά εκπροσώπησαν ο Αναπληρωτής Διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης Νικόλαος Μαστρογιαννίδης και η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μαρίνα Μαυροπούλου.

Κατά τη διάρκεια της τελετής οι μικροί μαθητές γνωρίστηκαν μεταξύ τους και αντάλλαξαν δώρα και χειροτεχνίες που είχαν κατασκευαστεί από συμμαθητές τους που δεν μπόρεσαν να ταξιδέψουν στην Κύπρο.

Το «ταξίδι φιλίας» είχε μόλις ξεκινήσει για τους μικρούς μαθητές και τους γονείς τους, γιατί είχαν την ευκαιρία για τις επόμενες τρεις μέρες να ξεναγηθούν από τους νέους φίλους τους στα σπουδαιότερα μνημεία της Κύπρου . Επίσης είχαν την ευκαιρία να παίξουν μαζί τους, να τραγουδήσουν και να χορέψουν.

Ο Διευθυντής του σχολείου κ. Μαστρογιαννίδης ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα της επίσκεψης μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:

«Η αδελφοποίηση των σχολείων στοχεύει στην διεύρυνση των ερεθισμάτων και των βιωμάτων που προσφέρουμε στα παιδιά, πράγμα το οποίο μόνο οφέλη θα αποφέρει. Γι’ αυτό δίνουμε βαρύτητα στην ουσιαστική και όχι την τυπική επαφή. Αποφασίσαμε λοιπόν από κοινού, να είμαστε σε διαρκή επικοινωνία μεταξύ μας, οι δάσκαλοι και οι μαθητές, ανταλλάσοντας πληροφορίες για την ιστορία, τον πολιτισμό και τις φυσικές ομορφιές των περιοχών μας».

"Το ταξίδι αυτό ήταν μια εμπειρία ζωής για εμάς και τα παιδιά μας " είπε η κ. Μαρίνα Μαυροπούλου, Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. "Δεχτήκαμε έναν «βομβαρδισμό» αγάπης από τους Κύπριους φίλους μας , οι οποίοι είχαν οργανώσει άψογα τη διαμονή μας. Στην κυριολεξία μας αγκάλιασαν και αναπτύχθηκαν ανάμεσα στα παιδιά μας, αλλά και στους ενήλικες, σχέσεις φιλίας ισχυρές. Να ευχαριστήσουμε όλους τους Κύπριους φίλους μας αλλά ιδιαίτερα το Σταύρο Κόκκινο ,Πρόεδρο του Συλλόγου και την Πόπη Κούρη , δασκάλα , που υπήρξαν πρωτεργάτες αυτής της αδελφοποίησης. Βέβαια, η οικονομική κρίση δεν επέτρεψε πολλούς γονείς και παιδιά ταξιδέψουν στην Κύπρο, αλλά όλοι μαζί θα τους υποδεχτούμε στην πόλη μας . Ελπίζουμε και εμείς να φανούμε αντάξιοι της δικής τους φιλοξενίας"

Η τελετή της αδελφοποίησης θα ολοκληρωθεί με την επίσκεψη των Κύπριων μαθητών στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης, η οποία προγραμματίστηκε για τις 14 Μαΐου 2012, ημέρα μνήμης της απελευθέρωσης της Αλεξανδρούπολης. Στόχος των δύο σχολείων είναι να λάβουν από κοινού μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις και τη μαθητική παρέλαση.


Πηγή:  http://www.telegramm.gr/